2016. december 4., vasárnap

Hogyan ajándékozzunk meg egy könyvmolyt

Közelednek az ünnepek, és a testvéred/szülőd/legjobb barátod/párod egy igazi könyvmoly, úgyhogy felmerül a kérdés: mivel okozhatnál neki örömet? Itt van tehát néhány ajándék ötlet.

    1. Könyvek (természetesen)

Sokan azt gondolják, mert az illetőnek annyi könyve van, minek is vegyen neki egy újabbat. Nos, természetesen nem csak könyvekkel teheted boldoggá az illetőt, de ne feledd, egy igazi könyvmoly mindig örül majd egy újabb kötetnek.
A legjobb ilyenkor megkérdezni tőle, hogy mire vágyik, de így természetesen oda a meglepetés öröme. Azt ajánlom, nézz utána/óvatosan kérdezz rá, hogy van-e valahol kívánság listája (a moly.hu-n, vagy a bookline-on például), és arról mazsolázz. Ajánlatos egyeztetni a család többi tagjával is, ne hogy véletlenül ugyanarra essen a választásotok.


Kemény borító, puha borító? Kis formátum, nagy formátum? Magyar vagy idegennyelv? E-könyv, vagy papír alapú? Ha semmiképpen sem vennél neki könyvet, mert nem érzed magad elég magabiztosnak egy könyvesboltban, és nem szeretnél rákérdezni, akkor sincs baj, mert a követtkezőkkel is nagy sikert arathatsz:

    2. Könyvekkel/irodalommal kapcsolatos tárgyak

Manapság egyre könnyebben találni igen változatos irodalommal, könyvekkel kapcsolatos ajándékötleteket. Az idézetes párnák és bögrék, tematikus teák, illetve képek biztosan örömöt okoznak majd.





Ha hasznos tárgyat akarsz neki szerezni, akkor keress valami különleges könyvjelzőt.






    3. Könyvekkel/irodalommal kapcsolatos ruhanemű

Elég sok helyen vállalnak pólónyomást, viszonylag olcsón is. Válassz egy idézetet, ha ügyes vagy, esetleg rajzolj egy illusztrációt, majd nyomasd pólóra vagy pulcsira, és azzal lepd meg az illetőt. Hidd el, nagy sikere lehet.
De ha nem akarsz még ennyit sem fáradni, akkor nézz utána készen vehető, irodalomi témájú ruhadaraboknak. Legkönnyebben természetesen a neten lehet találni, és rendelni.







    4. A rajongó

Ha a kedves könyvmoly nagy rajongója egy bizonyos könyvnek/könyvsorozatnak, akkor talán érdemes utána nézni, hogy azzal kapcsolatban találni-e érdekes ajándéktárgyakat. Vannak olyan könyvek, amelyek esetében ez könnyebb (Harry Potter, Éhezők viadala, Jane Austen regények stb.), de ha nem is találsz semmit, hidd el, hogy saját készítésű ajándéknak is nagyon örül majd. Végső esetben egy különleges kiadás is örömet okozhat, de saját készítésű ajándékkal is nagy örömet okozhattok, például ezekkel, vagy amazokkal.




    5. A könyvtáros

Az igazi könyvmoly másokat is rá akar venni az olvasásra, illetve kedvenceit szívesen megosztja másokkal, így tehát néha átveszi egy könyvtáros szerepét. Ilyenkor jól jöhet egy ehhez hasonló készlet.

    6. Crate-Case-Cube

Nem régiben vált divattá az irodalommal, könyvekkel kapcsolatos doboz(ok)nak a megrendelése. A honlapon feliratkozol/előfizetsz, majd minden hónapban kapsz egy csomagot, benne egy bizonyos (előre meghatározott) témával kapcsolatos könyv és mindenféle egyéb, a témába vágó meglepetés. Természetesen nem kötelező több hónapos előfizetést választanod, egyszeri alkalommal is megrendelhető egy ilyen csomag, ami így tökéletes ajándék is lehet. Részleteket ITT találsz, ha megrendelnél egyet.
Ajánlom azonban, hogy te készíts el hasonló csomagot, olcsóbban jösz ki, és sokkal személyesebbé is teszed ezáltal az ajándékod.




Remélem, hogy ez a felsorolás segített ötletet találnod. Nem feltétlenül kell sok pénzt költened, itt is hangsúlyoznám, hogy a saját készítésű ajándéknak is nagyon lehet örülni, ha a készítő figyelembe veszi a másik érdeklődési körét. Bögrére te is festhetsz valamit, könyvtáros szettet is készíthetsz, de pólóra is lehet otthon festeni. Az ajándékozás és az ajándék elfogadásának öröme nem azon múlik, mennyit költöttünk. A lényeg a szeretet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése