2016. december 6., kedd

Crate-Case-Cube



Irigylem néha az Egyesült Államokat bizonyos fantasztikus szolgáltatásaikért. Az egyik ilyen, egy bizonyos előfizetéses rendszer. Nem régiben vált divattá az irodalommal, könyvekkel kapcsolatos doboz(ok)nak a megrendelése. A honlapon feliratkozol/előfizetsz, majd minden hónapban kapsz egy csomagot, benne egy bizonyos (előre meghatározott) témával kapcsolatos könyv és mindenféle egyéb, a témába vágó meglepetés. 

Vágyakozva nézem minden hónapban a booktuberek videóit, amelyekben megmutatják, abban a hónapban éppen milyen aranyos meglepetések érkeztek. Milyen jó lenne, ha Magyarországon (nekem Franciaország is megfelel) is létezne hasonló! Nem tudom, hogy sikere lenne-e, de én tuti hogy vennék néha egy dobozt.

UPDATE: Már londoni székhelyű cégek is ajánlanak hasonló szolgáltatást, a szállítási információkban mindig leírom majd, honnan küldik a csomagot. Ha bármelyik felkelti az érdeklődésedet, ajánlom, hogy előtte nézd meg a Youtube-on, hogy mik szoktak bele kerülni.

Eddig a következő feliratkozásos szolgáltatást nyújtó cégekről hallottam:

And the Story Begins



Nagyon érdekes elgondolás. Ebbe a havi feliratkozásos rendszerben megadhatod azt a műfajt, ami téged érdekel, és a szolgáltató választ ki neked két könyvet. A csomagban nincsen más, csak ez a két angol nyelvű könyv. Tökéletes választás akkor, ha új műfajjal ismerkednél, de nem tudod, mivel kezdjed.
Természetbarát cégről van szó, újrahasznosított csomagoló anyagot használnak csak.

Az USA-ból küldik a csomagokat a világon mindenhová.

HONLAP


Bookish monthly



A Bookish monthly abban különbözik a többitől, hogy könyv nem érkezik a dobozban, csak könyvekkel és irodalommal kapcsolatos tárgyak. Mindig van benne egy póló, a többi azonban meglepetés.

Mindenhova szállítanak az Egyesült Államokból, de természetesen többe kerül.

HONLAP

Bookly Box



Ebben a feliratkozásos, havi kiküldéses szolgáltatásban az tetszik leginkább, hogy minden egyes eladott doboz után a cég egy könyvet ajándékoz a világ rászoruló gyerekeinek. Ha jól értettem minden hónapban más szervezethez juttatják el ezeket az adományokat, erről pedig a dobozban informálják a vásárlót.
A vásárláskor meg lehet jelölni a téged érdeklő műfajt, így ebbe tartozó új megjelenésű könyv kerül a dobozba. A könyv mellé mindig kerül egy könyvet védő zsák, egy könyvjelző, tea és két meglepetés tárgy. Mint mondtam, mindig küldenek infót arról is, hogy ebben a hónapban kinek küldik a könyv adományokat, de online könyvklubjukhoz is belépést biztosítanak, a könyvet pedig egy podcast keretében egy moderátor segítségével megbeszélik, néha a szerző is részt vesz rajta.

Csak az Egyesült Államokon belül szállítanak.

HONLAP

Fairy Loot



Egy leginkább fantasy téma köré épült havi feliratkozásos rendszer (természetesen itt is lehet egyenként venni a dobozokat). A dobozba egy YA regény kerül, és a témában hozzá illő tárgyak. Néha azért eltérnek ettől a műfajtól, a 2016 decemberi csomag témája például sci-fi lesz.

Londonban van a főhadiszállásuk, mindenhova szállítanak.

HONLAP

Geek Gear



A Geek Gearnek egy angol vállalkozás, amelynek van egy Wizarding World feliratkozása is, így minden hónapban Harry Potter témájú csomagot küldenek, amelyben mindig van egy póló és mindenféle apróság (többször volt már varázspálca is).

Mindenhova szállítanak, és mivel angol cégről van szó, olcsóbban juthatsz hozzá, mint az Egyesült Államokban, vagy Kanadában működő hasonló szolgáltatók esetében.

HONLAP

Hagrid's Hut



Bizony, az orlandoi Universal Studio Wizarding Worldje is nekilátott, és hatalmas választékából készít érdekes csomagokat havi feliratkozásos rendszerben. Kerül bele édesség is. Figyelem, elég drága szolgáltatásról van szó, még a szállítási költség nélkül is! (Nem csoda, hogy kevés videót találni róla a Youtube-on) Viszont több opció is van, vannak olcsóbb és drágább lehetőségek is.

Természetesen az Egyesült Államokból indul útjára a csomag, és a világ bármely pontjára eljuttatják.

HONLAP


Litcube


Ez a szolgáltatás annyiban különbözik az első kettőtől, hogy olyan könyv kerül a dobozba, amelyet a szerző saját maga adott ki (nem ismert, nagy kiadón keresztül jelent meg). Érdekes lehet olyan szempontból, hogy olyan regény is eljut így hozzád, amit amúgy nem olvasnál el, mert kis eséllyel kerülnek ki a könyvesboltok polcaira, illetve nem reklámozzák őket olyan erőteljesen.

Csak az Egyesült Államokba és Kanadába szállítanak.

HONLAP

Loot Crate



A loot Crate is csatlakozik az új trendhez egy két havonta küldött, Harry Potter témájú csomag formájában, amibe 5-7 varázslatos tárgyat küldenek. Meg kell adnod, hogy melyik házba tartozol, így arra tippelek, hogy néha ház-specifikus tárgyak is lesznek, illetve a póló garantált minden csomagban.

Mindenhova szállítanak, de az USA-ban van a főhadiszállás, úgyhogy számítsatok komoly szállítási költségre.

HONLAP

Once Upon a Book Club



Nagyon érdekes rendszerű szolgáltatás, a dobozban érkező tárgyak ugyanis szoros kapcsolatban állnak a benne található könyv cselekményével. Olvasás közben kell kibontani őket, meg vannak hát jelölve, hogy véletlenül se nyisd ki korábban. Szerintem kreatív elgondolás, érdekes módja az olvasási élmény tágításának.
Nagyon tetszik magának a doboznak a kialakítása is: úgy néz ki, mint egy könyv.

Az Egyesült Államokból szállítanak mindenhová.

HONLAP

 
Owlcrate



Újonnan megjelenő, népszerű YA (néha aláírt) könyveket és könyves ketyeréket (poszter, könyvjelző, ékszer, táska, füzet, póló, kitűző, stb...) a dobozba. Nagy sikere van, a júniusi dobozokat már most eladták mind, várólista van a júliusi adagra.

Kanadai cég, de mindenhova szállítanak (az USA-n kívülre  +19,99 dollárért).


Quarterly Literary & Literary YA box



Nagyon érdekes elgondolás: a csomag negyedévente kerül elküldésre, nem a téma változik, hanem a tartalomért felelős szerző személye. A csomag tartalmazza az adott negyedév szerzőjének legújabb könyvét, két általa ajánlott másik könyvet, kézzel írt jegyzeteket a saját könyvéhez, illetve egy-két általa kiválasztott apróságot. Választani lehet a csomagot illetően, hogy YA, vagy sima regényt szeretnél.

A székhelyük az Egyesült Államokban van, elvileg mindenhova szállítanak, de még nem sikerült erről pontos információt találnom.

HONLAP

Uppercase



 Egy blogger ajánlásai alapján kiválasztott YA könyv és könyvekkel kapcsolatos ketyerék kerülnek a dobozba. Az Uppercase egy interaktívabb feliratkozás, gyakran a könyvvel kapcsolatos és a szerző által írt exkluzív tartalmakat lehet elérni az interneten a dobozba helyezett kód segítségével (szereplők előtörténete, rövid novella, kimaradt jelenetek, videók, stb.).

Csak az Egyesült államokba, Puerto Ricóba és Kanadába szállítanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése