2016. április 29., péntek

Áprilisi könyves hírek

Könyv alapján készült televíziós sorozatok


- Az úr sötét anyagai tévé sorozat (Philip Pullman)
A BBC One bejelentette, hogy megvette a jogokat egy sorozat elkészítéséhez.

- Shadowhunters
A The Mortal Instruments, azaz A végzet ereklyéi könyvsorozat alapján készült sorozat első évada a végére ért, a második évadot 2017 elejére ígérik.

- Trónok harca
Bejelentették, hogy lesz 7. évad, de valószínűsítik, hogy az lesz az utolsó. Állítólag J. R. R. Martin nagyon szeretné, ha mindezt egy hatalmas költségvetésű filmmel zárnák, úgyhogy még az is lehet, hogy az utolsó évad után sem kell teljesen elkeserednie a rajongóknak.

- Shannara krónikái
Ha már a következő évadok bejelentésénél tartunk, múlt héten derült ki, hogy a Shannara krónikái is kap egy 2. évadot.

Könyv alapján készült filmek

  • Előzetesek
- Fantastic Beasts and where to Find them
Végre szinkronosan is maghallgathatjuk a Legendás állatok és megfigyelésük előzetesét, a film egyébként november 18-án jelenik meg az Egyesült államokban.


- Mielőtt megismertelek
Új előzetest kapott a Jojo Moyes sikerkönyve alapján készülő film. Magyar megjelenés: 2016. június 16.



 - The Girl on the Train
A sokak által kedvelt A lány a vonaton című thriller alapján film készül, és már plakátja, illetve előzetese is van. USA megjelenés: 2016. október 7.














- Fantastic Beasts and where to find them
Igen, megint. Új trailert kapott ugyanis a várva várt film.



  • Készülő filmes könyvadaptációk
- Szent Iván éji álom
Új filmes adaptáció készül a híres Shakespeare vígjáték alapján, amiben Rachel Leigh Cook, alan Blumenfeld és Saul Williams is szerepelnek majd.

- It
Stephen King "Az" című könyve alapján is készül két részes film, amely az egyesült államokban 2017. szeptember 8-án jelenik meg.

Könyves hírek


- Lelkek könyvtára megjelenés
A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei trilógia várva várt utolsó kötete végre megjelent! Habár előrendeltem, még mindig nem jött meg (most már valószínűleg nem is fog), úgyhogy valamikor megyek, és megveszem. Én erre a megjelenésre vártam leginkább idén.
Link

- Tales of the peculiars
A Vándorsólyom kisasszony és különleges gyermekei trilógia a végére ér, de nem kell még búcsút intenünk a világuknak, hiszen Ransom Riggs újabb könyvvel készül ebben a témában. A mese gyűjteményt a sorozatban megemlítik, úgyhogy kíváncsian várom a tartalmát. A kötet 10 mesét tartalmaz majd, amelynek illusztrációit Andrew Davidson készíti el. Már borítót és megjelenési dátumot is tudunk: 2016. szeptember 3. (Időhurok napon)



- Legendás lények és megfigyelésük
Habár a film már egy létező könyvön alapul, az csupán ihletet adott hozzá, kevés köze van a végtermékhez. Éppen ezért dönthettek arról, hogy megjelenítik a film szövegkönyvét is, pont ahogy a Harry Potter and the Cursed Child című színdarabbal is teszik. Angol megjelenés: 2016. november 19.

- Harry Potter and the Cursed Child
A színdarab próbái már bőven zajlanak, nem sokára kezdődnek az "előzetes" bemutatók, hivatalosan pedig július 30-án kezdik az előadásokat. Mint tudjuk, a színdarab két részes, az elsőt délelőtt, a másodikat délután tartják, de ne féljetek, egy jeggyel lehet mindkettőt megnézni (ne csodálkozzatok az árán).
Nem rég készült egy színfalak mögötti videó, amit itt meg is osztok veletek


- Shades of Magic sorozat záró kötetének címe
Kiderült, hogy mi lesz a sokak által kedvelt sorozat utolsó kötetének a címe: A Conjuring of Light

- Novellák DC szuperhősökről
YA szerzők fogtak össze és készítenek novellás kötetet egy-egy DC szuperhősről. Ki kiről ír: Leigh Bardugo - Wonder Woman, Marie Lu - Batman, Matt de la Peña - Superman és Sarah J. Maas - Catwoman.
 Link
Forrás

- Különleges novellás kötet megjelenése
A kötet címe: Because You Love to Hate Me. A könyv 2017 júliusában jelenik meg, 13 szerző 13 művét tartalmazza, amelyeket 13 booktuber ötlete alapján írtak meg. A Booktuberek bevezetést is írnak a történetekhez. A téma: híres gonosztevők. Hát nem érdekes kezdeményezés? Én a booktuberek közül négyet is ismerek (PoleandBananas, LitlleBookOwl, abookutopia, jessethereader)
Link

- Új kiadó
Új kiadó lépett a piacra, a Fumax Gemini, amely non-fiction könyvek kiadásával foglalkozik majd. első megjelenésük: Aziz Ansari - Modern románc. A könyv a tömegkommunikáció és a romantika kapcsolatáról szól, humoros hangvételben.

- Könyvfesztivál
Ebben a hónapban volt tartották a 23. Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenáris parkban. Mint minden évben, idén is izgalmas volt, sok friss megjelenéssel, érdekes előadásokkal, és dedikálásokkal várták a könyvmolyokat a rendezvényen. Ha érdekelnek a beszámolóim, ezeken a linkeken éred el őket:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése