2016. április 22., péntek

23. Könyvfesztivál: 1. nap


Persze, ami számomra az első nap volt, az valójában a második: a 23. Nemzetközi Könyvfesztivál valójában 21.-én nyitotta meg kapuit, és ez így is marad egészen 24.-éig. Nagy bánatomra sajnos a munka miatt nem tudtam csütörtökön elmenni, még rosszabb, hogy ugyanezen okból ma is lekéstem Jostein Gaardert. Komolyan elszomorít ez a tény, hiszen nagyon szeretem a könyveit, éppen ezért szerettem volna élőben is találkozni vele.

Na de ne ragadjunk le az elkeseredés mocsarában, azért jó dolgok is történtek ma velem. Először is, nem egyedül kellett elmennem a Könyvfesztiválra, a mai nap legjobb barátnő kísért el a rendezvényre. A viszontlátás örömének csillapodása után, úgy döntöttünk, kicsit körülnézünk, felmérjük a terepet. Nem voltak ma kevesen, de azt gondolom, hogy ez sehol sincs ahhoz képest, amire hétvégén számíthatunk. Tavaly is a szombat és a vasárnap voltak a legforgalmasabb napok, szerintem ez idén sem lesz másképp. Habár nem voltak annyian, a közlekedés így is lassan ment, főleg miután már beszereztem néhány könyvet.
Mint mondtam, írtam listát arról, milyen könyveket szeretnék megvenni (ebben a bejegyzésben találjátok meg), de természetesen sejtettem, hogy nagy valószínűséggel elcsábulok más irányba is. Ez is történt, íme, a ma vásárolt könyvek listája:



Cecelia Ahern: A vétkes
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Naomi Novik: Rengeteg
Rainbow Rowell: Fangirl
Szabó T. Anna, Lackfi János (et al): Verslavina
Virág Emília: Sárkánycsalogató



A barátnőm is vett egy könyvet, majd egy kis pihenés után elmentünk a "Hatékony Facebook marketing a gyakorlatban" című előadásra, amelyet Klausz Melinda tartott (közösségi média specialista, aki a Közösségi média nagykönyve című könyvet írta). Igen, joggal csodálkozhattok el ezen a programváltozáson. Egy korábbi bejegyzésemben ugyanis az "a szexuális irodalom sikere a szexuálpszichológus szemével" című előadást/könyvbemutatót jelöltem be, mint kihagyhatatlan programot, de kedves barátnőm nagyon ódzkodott a témától, így hajlandó voltam erre a kompromisszumra. Ha valaki volt ez utóbbin, kérem mesélje el kommentben mit tudott meg az erotikus irodalom sikerének okairól!


Alizée (@napikonyv) által közzétett fénykép,

Az előadás amúgy nagyon érdekes volt. A diákkal illusztrált példák megkönnyítették a megértést, és segítettek a figyelem fenntartásában, nem voltak túl zsúfoltak, amitől az ember nem próbálta őrületes tempóban elolvasni őket, hanem figyelhetett Klausz Melinda mondanivalójára. Látszott, hogy nagy tudással rendelkezik a közösségi média terén (nem is ez az első könyve a témában), érthetően fogalmazott, ha valami nem volt világos, az általában az én hiányosságaimból fakadt. Rengeteg érdekességet tudhattunk meg a Facebookról, a különböző fizetős hirdetési lehetőségekről és azok használatáról. Például tudtátok, hogy az "oszd meg és nyerj" típusú nyereményjátékok tilosak, és letiltást vonhatnak maguk után? Állítólag több oldalt is ideiglenes törléssel büntettek, akik hasonló módszerrel próbálták ismertebbé tenni magukat, úgyhogy óvatosan az ilyennel!

A mai nap ugyan nem tudtam sok időt a Könyvfesztiválon tölteni, de minden percét élvezem, és már alig várom a holnapot. Reggel húgom kísér majd el, aminek nagyon örülök, hiszen jó ideje nem láttam már. holnap ismét beszámolok, addig Instagramon lehet majd követni (@napikonyv) a fejleményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése