2015. szeptember 1., kedd

Stephen Paul Thomas

spt_2Stephen Paul Thomas, eredeti nevén Tomasovszki István Magyarországon született 1969-ben. Tizennégy évesen kezdte írni többnyire fantasztikus és meghökkentő történeteit édesanyja írógépén. Ahogy a művész egyre jobban kibújt belőle, különböző kifejezési formákat keresett hogy tehetségét megmutathassa. Rengeteget rajzolt, majd festeni kezdett. Később évtizedeken át készített kézműves ékszereket, majd amikor a grafikus, windows platform megérkezett a személyi számítógépekre, elkezdte megtanulni és használni a legmodernebb háromdimenziós animációs és képmanipuláló szoftvereket (3D Studio Max, Maya, Adobe Package), hogy megalkossa fantáziavilágát.
Egy időre abbahagyta az írást és befejezte a főiskolát, ahol magyar irodalom és történelem tanári diplomát szerzett. Nem maradt a tanári pályán, jelenleg légiforgalmi irányítási szakemberként dolgozik.
Korábban 3D animátorként is tevékenykedett, később egy művészeti iskolában festő képesítést szerzett. Ha ideje engedi, stop-motion 2D animációkat készít.
Első könyvének fordítása alatt tapasztalt nehézségek végre megadták neki a lökést, hogy saját maga fordítsa le könyveit nagyszerű amerikai szerkesztője, Paige Duke segítségével. Ha Isten is úgy akarja, együttműködésük még sok izgalmas angol nyelvű könyvet eredményez majd.
Stephen eredeti nevén verseket és szépírodalmi regényeket ír. (Forrás: stephenpaulthomas.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése