2016. július 22., péntek

Nyomozzunk Millard Nullingsszel!

A Különlegesek regéinek megjelenésére várva, Ransom Riggs érdekes játékra szólít minket, amelynek lényege: Winnifred Amauronis*,  Vándorsólyom kisasszony egy ymbryne társa bajban van, ezért levelet ír barátnőjének, hogy az megtalálhassa időhurkát, és megmenthesse azt az összeomlástól. Megelőzvén, hogy esetleg rossz kezekbe kerüljön az információ, leveleihez mindig csatol valamilyen nyomot. Mivel Vándorsólyom kisasszonyt sajnos elszólítja számos kötelessége, Millard Nullings, a láthatatlan és művelt különleges gyermek próbálja megfejteni a rejtvényt. A cél, szeptember harmadikáig rájönni, hol is található az időhurok.
A leveleket és a képeket az Entertainment Weekly honlapján teszik közzé.

Az első nyom:



"Alma — forgive my brevity, but my loop and all I have worked for are in danger. I am in hiding, pursued by enemies, and cannot tend to my loop. However, I have arranged things so all that’s needed to prevent my loop’s collapse is for a single peculiar to enter it by September the third (a date well-known to you, surely). Otherwise it will disappear forever, and with it my life’s work. I cannot tell you where it is outright, in case this message is intercepted by some hostile party, but I trust that those with peculiar intuition will be able to follow my trail, of which the photograph enclosed is the first breadcrumb. Very humbly yours, Winnifred Crake.” 

"Alma, kérlek bocsásd meg, hogy levelem ilyen rövidre sikeredett, de veszély fenyegeti az időhurkomat, illetve mindent amiért oly keményen dolgoztam. Rejtőzködésre kényszerültem, ellenségeim vadásznak rám, így pedig nem térhetek vissza időhurkomba. Sikerült azonban intézkednem annak érdekében, hogy az időhurok ne omoljon össze jelenlétem hiányában: ehhez csupán arra van szükség, hogy egy különleges éppen szeptember harmadikán lépjen be rajta (ez a dátum bizonyára számodra sem ismeretlen). Ha erre nem kerül sor, örökre eltűnik majd, vele együtt pedig egy élet munkája. Nem oszthatom meg veled a hurok pontos helyét, hiszen levelem akár rossz kezekbe is kerülhet, de bízom abban, hogy különleges ösztöneid segítenek majd követni az általam hagyott nyomokat, a mellékelt fénykép az első kenyérmorzsa. Alázatos barátod, Winnifred Amaurornis*."

* Crake: lápítyúk, vizicsibe... a latin név szerintem jobban hangzik, ezért is választottam azt.

**A bejegyzést a Ransom Riggs blogról másoltam, amelyet szintén én szerkesztek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése