2015. december 3., csütörtök

A leghülyébb angyal

Cím: A leghülyébb angyal
Eredeti cím: The Stupidest Angel: A Heartwarming Tale of Christmas Terror
Író: Christopher Moore
Fordító: Pék Zoltán
Kiadó: Agave
Kiadás éve: 2006
ISBN: 963 711 852 7












Fülszöveg: A Télapó halott. És ha ő meghalt, akkor a karácsonynak is annyi. Vagy mégsem?
Micsoda szerencse, hogy épp a helyszínen tartózkodik Raziel, a Biff evangéliumából is ismert angyal, hogy teljesítse a rábízott karácsonyi küldetést. Képességeihez mérten hozzá is kezd az ünnepi csoda végrehajtásához, de hát nem véletlenül tartják Razielt a Mennyek leghülyébb angyalának.
Ami ebben az évben boldog karácsony helyett az álmos kaliforniai kisvárosra vár, azt Raziel biztosan nem fogja a legjobban sikerült csodái között számon tartani.



Vélemény: Eleged van a nyálas karácsonyi filmekből, reklámokból és mesékből, de szeretnél mégis az időszakhoz illő regényt olvasni? Akkor ez a regény a tökéletes választás! Van benne minden jó: karácsony, szex, zombik... Hát mi más kéne még?

Aki olvasott már Christopher Moore regényt és ismeri már a stílusát, az pontosan tudja, hogy mire számíthat ettől a könyvtől (ajánlom: Biff evangéliuma kritika). Vicc, irónia és groteszk keveredik minden egyes oldalon. Ferde tükröt tart társadalmunk elé, górcső alá kerülnek minden titkos, önző érzéseink, melyeket a szerző aztán kicsavar, felnagyít.
Én személy szerint végig is röhögtem az egészet, ami a vonaton a körülöttem ülők érdeklődő-helytelenítő tekintetével járt. Pont erre a könyvre volt szükségem ahhoz, hogy újra belelendüljek az olvasásba.

Mindenképpen ajánlom, ha ünnepi hangulatban nevetnél egy hatalmasat. Nem ajánlom tömegközlekedésen, hacsak nem zavar a többi utas minden nevetés után rád szegeződő tekintete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése