2015. június 17., szerda

Nyereményjáték

Még soha nem szerveztem nyereményjátékot, habár a könyvblogosok körében bevett szokás: nincs annyi pénzem, hogy plusz könyveket vásároljak, sajátjaimtól pedig nem szívesen válok meg. Most azonban hozzám került egy olyan könyv, amit könnyű szívvel adok tovább. Nem olvastam ki, ugyanis nem szeretem a megcsalás témáját. Egyszóval maga a regény lehet nagyon jó - nyert pár díjat, Amerikában a Best Seller lista élén végzett, - tudom, hogy sokan vágynak rá, én azonban valószínűleg soha nem fogom kiolvasni. Ennek köszönhetően döntöttem úgy, hogy egy szerencsés személynek ajándékozom.

A játék lényege a következő: kommentben írnod kell egy minimum 50 szavas könyvajánlót a kedvenc olvasmányodról. Legyen benne: a szerző neve, a könyv címe, egy link (fülszöveghez és kép: moly.hu-ról, vagy bookline-ról, stb) és persze a véleményed röviden.









---------------------------------
Példa: Paula Hawkins - A lány a vonaton (http://bookline.hu/product/home.action?_v=Paula_Hawkins_A_lany_a_vonaton&id=276830&type=22)
Kedvenc műfajom a thriller, ez a regény pedig tökéletes példája az általam kedvelt libabőrt keltő történeteknek. Egyszerűen imádtam, hogy két szereplő szemszögéből is láthattuk a dolgok alakulását, a narrátorok megbízhatatlansága (az egyik alkoholista, a másik pszichés gondokkal küzd) pedig csak hab a tortán. A két főszereplő bonyolult, összetett személyiségek, de a szerző fantasztikus munkája itt nem áll meg: hihetetlen érzékkel fűzi a történetszálakat, fantasztikus csavarokkal fűszerezve a sztorit. Én mindenkinek nagyon ajánlom, aki szereti a műfajt, mert A lány a vonaton nem okoz majd csalódást. 

--------------------------------

A nyertes nevet egy randomizáló segítségével választom ki, majd ebben a bejegyzésben ki is hirdetem. A játék egy hétig, azaz június 24. 12:00-ig tart. Az eredményt másnap délben hirdetem ki. Legjobb lenne, ha a kommentet google fiók megadásával írnátok meg, hogy azonnal e-mailt is tudjak róla küldeni a nyertesnek, amiben elkérhetem a címét. Ha nincs google fiókod, vagy nem akarod megadni, akkor mindenképpen figyeld a bejegyzést június 25-én, hogy felvedd velem a kapcsolatot, ha te vagy a nyertes. Ha a nyertessel nem tudom június 26. 21:00-ig felvenni a kapcsolatot, a rangsorban következő személyt választom ki.
 
Sok szerencsét mindenkinek!


A játékot ezennel lezárom! Holnap lesz eredményhirdetés 










A játék nyerteseee *dobpergés* Bomi
Gratulálok! Kérlek e-mailben add meg a címedet, hogy postázhassam a könyvet (bal oldali menüsáv alján a kapcsolat menüpont alatt). 

77 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Az én kedvenc könyvem a J. A. Redmerski által írt A soha határa. (http://moly.hu/konyvek/j-a-redmerski-a-soha-hatara)
    Szerintem elsősorban azért emelkedik ki a többi New Adult regény közül, mert nem csak a férfi és a nő kapcsolatáról és a szexről szól, hanem fontos szerepe van a szabadságvágynak is. A karakterek a saját útjukat keresik az életben, próbálnak megbirkózni a családi problémákkal és a csalódásokkal. A két főszereplő, Camryn és Andrew párbeszédei hihetetlenül szórakoztatóak, és mivel váltott szemszögből követhetjük végig a történetet, így nem csak a titkos vágyaikat, de a félelmeiket is megismerhetjük. Az írónő nagy hangsúlyt fektetett a zenére is, a könyvben említett dalokat azóta is szívesen hallgatom, és minden alkalommal kellemes emlékeket elevenítenek fel bennem a könyvről. Eddig kétszer olvastam a regényt, de biztosan elő fogom még venni. A soha határát bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne elszabadulni a valóságtól, és beutazni az Egyesült Államokat egy szívdöglesztő pasival.
    Köszönöm a lehetőséget a játékra! :)
    Üdv: Destinee

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      Ezt a könyvet még nem olvastam, de nagyon érdekesnek tűnik, úgyhogy listára teszem. A neved pedig szintén felkerül egy bizonyos listára, 25-én pedig eredményhirdetés!

      Törlés
  2. Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (http://moly.hu/konyvek/ransom-riggs-vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei)
    Ritka az olyan könyv, amelynek egyetlen része sem unalmas. Ez egy ilyen könyv számomra. A cselekmény végig visz előre, egyre több szál kapcsolódik össze, egyre jobban összeáll a kép, csak olvasod és olvasod és nem tudod abbahagyni. A régi fényképek pedig még jobban felerősítik a történet misztikus hátterét. Örültem neki, hogy végre a kezembe akadt egy olyan szórakoztató irodalmi mű, amely habár sok fantasztikus karaktert, helyszínt és egyéb jegyeket tartalmaz, nem vált hatásvadásszá, nem gondoltam egy percre sem azt, hogy „Hú, ez de gagyi, lerágott csont.” Nem volt tele boszorkányokkal, meg vámpírokkal, sem szerelmes tinikkel…mégis megindító és magával ragadó. Imádtam!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is a kedvenceim közé tartozik ez a könyv. Egyszerűen imádom :) a neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  3. Szia!
    Az én kedvenc könyvem Suzanne Collinstól Az éhezők viadala.
    A történet a jövőben játszódik, egy a mai Észak-Amerika területén létrejött, Panem nevű országban, amely tizenkét Körzetre és a fővárosra oszlik. A főváros a gazdagok, a gondtalanok birodalma, a Körzetekben azonban nyomor és szegénység uralkodik. Ha ez még nem lenne elég, a Körzetek sakkban tartása végett évente megrendezik az Éhezők Viadalát, ahol tizenkét lány és tizenkét fiú küzd életre halálra, és közülük csak egy élheti túl.
    Ebben az évben a főszereplő, Katniss húgát sorsolják ki a viadalra, ő azonban önként jelentkezik, hogy megmentse az életét. Ekkor veszi kezdetét a brutális, véres, mégis izgalmas, háromköteten át tartó kaland, amely nem csak Katniss és családja, de az egész ország életét megváltoztatja.
    Ha szereted az izgalmas disztópiákat, a talpraesett, cselekvőkész női főhősöket, illetve a mélyebb témákat boncolgató, kőkemény társadalomkritikát megfogalmazó regényeket, akkor Az éhezők viadalát neked találták ki! Izgalmak, akció, humor, egy cseppnyi romantika, mindez egy véres jövő képébe csomagolva. Mindenkinek ajánlom elolvasásra!
    Bővebb információ: http://moly.hu/konyvek/suzanne-collins-az-ehezok-viadala
    Üdv, Emma
    (moly.hu-n Ametiszt21 néven vagyok megtalálható)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló Emma :) A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én! Boldog viadalt, és sose hagyjon el a remény.

      Törlés
  4. Neil Gaiman – Sosehol (http://moly.hu/konyvek/neil-gaiman-sosehol)

    Rengeteg kedvenc könyvem van, de most éppen a fantasy a kedvenc műfajom, és azon belül is ez a kedvenc könyvem. Gaimen egy mágus, egyszerűen elképesztő világokat teremt. Ebben a történetben Richard és Ajtó kalandjait követhetjük, akik Alsó- és Felső Londonon át igyekeznek megtalálni azt, aki megölte Ajtó családját és rá is vadászik. Ebben a világban nem bízhatsz senkiben, nem tudhatod, honnan érkezik a veszély és Richard esetében néha már azt sem, ki is vagy valójában. Gaiman nagyon ért hozzá, hogy csempésszen humort még a leghorrorisztikusabb eseményekbe is, mindezt úgy, hogy ne legyen belőle paródia. Mikor már azt hittem, hogy eljön a tetőpont, jött még egy csavar, meg még egy, a végeredmény pedig igazán lebilincselő. Szívből ajánlom a fantasy kedvelőknek, valamint szerintem első Gaiman könyvnek is kiváló.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már egy ideje szeretnék Giamant olvasni, de nem tudtam, melyik könyvével kezdjem. Most már azonban van róla fogalmam :)
      A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én.

      Törlés
    2. Utána mindenképpen ajánlom az Óceán az út végén c. kötetét is, az egy kicsit kiforrottabb és komolyabb ugyan, de nem kevésbé varázslatos, sőt! :)

      Törlés
  5. Szia!
    Az én kedvenc könyvem Stephen King-től az Álom doktor.( http://moly.hu/konyvek/stephen-king-alom-doktor:
    A ragyogás folytatása,ahol főhősünk (Danny),már felnőttként játszik szerepet.Különleges képességgel bír,amit ragyogásnak nevez.Ebben a részben megismerkedhetünk,egy tőle még nagyobb erővel bíró kislánnyal Abra-val. A történet lényege,hogy Abra és Dan a különleges képességük segítségével szembeszállnak egy másik különleges erővel bíró banda tagjaival. Sötétebb és gonoszabb erővel.Végül sikerül legyőzniük a bandát. Nagyon izgalmas és fordulatokban gazdag történet. Nagyon imádtam :)
    Üdv: Timi (Timesz)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Stephen Kinget én is nagyon kedvelem :) A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  6. Nekem nagyon nagy kedvencem Robert Merle-től a Malevlil.
    A könyv fordulatoktól, izgalmas történésektől, érdekes hitvitáktól és fontos politikai döntésektől gazdag, a karakterek pedig szélsőséges érzelmeket válthatnak ki az olvasóból. A főszereplő, Emmanuel Comte egy-két kivétellel mindig úgy viselkedett, olyan döntéseket hozott, amit elvártam volna tőle, ami a megfelelőnek bizonyult, és az a pár kivétel is csak ahhoz kellett, hogy ne váljon túl tökéletessé.
    Bár a könyv 736 oldalas, mégis annyira olvasmányos, hogy a görög tengerparton fekve néha elfeledkeztem a tengerről, ami hullámozva csábított, vagy az égető napról, ami ellen be kellett volna kennem magam; a külvilágot kizárva faltam Robert Merle könyvét, aki lassan egy évtizede a kedvenc íróm.
    Üdv:Eszti (memoir)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem olvastam Robert Merle-től, pedig rengeteget hallottam róla, és a történelmi regény a kedvenc műfajom. Szégyellem is, mindenképpen szeretnék valamikor, de olyan impozáns életműve van, hogy azt sem tudom, hol kezdjem.
      A neved mindenesetre felkerült a listára :) Eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  7. Katarina Mazetti Pingvinélet című könyve azért került a kedvenceim közé, mivel a kedves emberábrázolásával és mérhetetlen humorával az első pillanatban lebilincselt. Úgy képzelem őt el, mint egy igazi stand-upost, aki majdhogynem faarccal ontja magából a jobbnál jobb poénokat és közben figyeli, hogy a közönsége hogyan dülöngél tőle. Emellett szerethetőek a karakterei, esetenként még kicsit meg is könnyezteti az embert, de a cuki pingvinek közben mindent feledtetnek az olvasóval és a szereplőkkel is. Könnyű olvasmány, ám annál kellemesebb, teljességgel letehetetlen! :)
    Fülszöveg: http://moly.hu/fulszovegek/158536
    Borító: http://moly.hu/boritok/267820

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kíváncsivá tettél, be kell szereznem ezt a könyvet... A neved listára került, eredményhirdetés 25-én.

      Törlés
  8. Az én kedvenc könyvem Stacey O'Brien Wesley kedvesem könyve.
    A biológusnő Valentin napkor megismerkedett Wesley-vel, a gyöngybagollyal. Megállapították róla, hogy sohasem fog tudni tökéletesen repülni, így nincs értelme szabadjára engedni, mert hamar életét vesztené, ezért Stacey O’Brien, a biológusnő befogadta magához a madarat.
    Az Olvasók megfigyelhetik, hogyan neveli fel gyönyörű szárnyasát és milyen felfedezéseket tesz a bagoly viselkedésével kapcsolatban. A könyv olvasása közben kiderül Wesley mintája alapján, hogy az állatok is – legalábbis a baglyok – vannak olyan értelmi és érzelmi szinten, akár az emberek. Tudnak féltékenyek, makacsak, szeretetteljesek, stb. lenni. Néha még okosabbak is.
    Egy bagoly életrajzát követhetjük végig figyelemmel, amiben a madárról készült fényképek is fel vannak tűntetve. A szerző írásában érezni lehet, hogy tiszteli az állatokat, és egyenrangúként kezeli őket. Munkavégzései alatt tanulni is lehet Tőle, nem csak a baglyokkal kapcsolatban.
    A könyv teli van okításokkal, szívszorító élményekkel, hiteles történettel.
    Ennél valóságosabb nem is lehet, hiszen mindez igaz történeten alapul.
    Fülszöveg: http://moly.hu/fulszovegek/64047
    Libri oldaláln fülszöveg és borító : http://www.libri.hu/konyv/stacey_obrien.wesley-kedvesem.html
    molyon: http://moly.hu/konyvek/stacey-obrien-wesley-kedvesem
    Véleményem róla: http://moly.hu/konyvek/stacey-obrien-wesley-kedvesem/en-es-a-konyv/attila_saw
    Attila_Saw a nevem a molyon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még soha nem olvastam hasonlót, nagyon érdekel. A neved felkerült a listára, 25-én eredményhirdetés!

      Törlés
  9. Nehéz kedvencet választanom, de ma már ajánlottam az egyik kedvencemet valakinek. Ő egyébként Ernest Cline
    Ready Player One -ja lenne (http://moly.hu/konyvek/ernest-cline-ready-player-one), ami félreértés ne essék: nem angol - ez maradt a magyar cím is.
    Én személy szerint odáig vagyok a videó-játékokért, mmorpg-kért és a számítógépes játékokért is, szóval egyszerűen beleszerettem ebbe a történetbe, ami egy lepusztult jövőt mutat, ahol lányegében online élnek az emberek.
    Fordulatos történet, a szereplőket lehetetlen nem szeretni és lehetetlen letenni - annyira beszippantja az olvasót a történet.
    Igazából még az olyan barátnőim is belezúgtak a könyvbe, akik nem szeretik a sci-fit, az rpg játékokat vagy úgy nagy általánosságban a romantikusnál összetettebb történeteket.
    A témáját tekintve nem kifejezetten vidám történet, de vannak benne vicces elemek, amik kizökkentenek a búskomorságból, amibe belesüllyeszt az író alkalomadtán. Hiába ifjúsági disztópia, illetve hiába sci-fi, nehéz besorolni: ez a mű egyedülálló a maga nemében.
    @Anitiger vagyok a molyon is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már sokat hallottam a regényről, a booktuberek körében is sokan szeretik. Biztosan elolvasom egyszer, mert nagyon szeretem a hasonló témájú sci-fiket.
      A neved felkerült a listára, 25-én eredményhirdetés!

      Törlés
  10. Szia! :)
    Az egyik kedvenc könyvem Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek trilógiájából Az angyal.
    A történet a viktoriánus korban játszódik, így nem meglepő, hogy nem találkozhatunk a mai elektronikai eszközökkel, helyüket a lovak hajtotta kocsik és a kézi erő veszi át.
    A történet főszereplője Tessa Gray, akinek már csak a bátyja maradt, ugyanis meghalt nagynénje, Harriet néni, aki róla és testvéréről gondoskodott, miután elhunytak a szülők. Tessa Londonba utazik, ahol egy ismeretlen férfi átnyújt neki egy levelet, ami a bátyja keze által íródott. Leírja benne, hogy nyugodtan szálljon be a kocsiba, a Sötét Nővérek Nate barátai, gondját fogják viselni. Tessa gyanakodva ugyan, de szót fogad.
    A lány az ígéret ellenére mégsem találkozik bátyjával, hónapokig raboskodik a Sötét Nővéreknél, akik rávilágítanak arra, hogy Tessának különleges képessége van: át tud változni bárkivé, csak egy tárgyat kell a kezébe nyomni, ami az illetőé volt. A lánynak minden nap a gonosz nővérek elé kell járulnia, és ezt mind azért, mert kiderült: Nate a markukban van, és ha Tessa nem engedelmeskedik, megölik a testvérét.
    Közben pörögnek az események, a cselekmény szinte végig két szálon fut, az elején Tessa rabsága mellett megismerhetjük Will Herondale-t és James Carstairst, s közben egy rejtélyes gyilkosságra is fény derül.
    Fülszöveg: http://moly.hu/fulszovegek/83235
    Borító: http://moly.hu/boritok/176431
    Véleményem róla: http://moly.hu/konyvek/cassandra-clare-pokoli-szerkezetek-az-angyal/en-es-a-konyv/dreamygirl
    DreamyGirl néven vagyok fent molyon. :)
    vajdakitti1999@gmail.com címen bármikor elérhetsz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Cassandra Calre-től a Végzet ereklyéi sorozatot olvastam: a történet nagyon tetszett, de a magyar szerkesztés pocsék volt (rengeteg hiba volt benne). Ilyen szempontból milyennek találtad a Pokoli szerkezeteket? Vagy angolul olvastad?
      A neved mindenesetre felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én.

      Törlés
    2. Sajnos még nem állok olyan szinten, hogy angolul olvassam őket, így megvártam a magyar fordítást. Ebben is van hiba (kezdve a pocsék hasonlatokkal), de amikor már belerázódtam a történetbe, fel sem tűntek. Kedvencem lett a trilógia, ajánlom elolvasni! :)

      Törlés
  11. Szia, az én kedvenc könyvem J. D. Salingertől a Rozsban a fogó, avagy a Zabhegyező.
    Csak az új fordítást olvastam, ami nagyon tetszett. Egy Holden nevű 16 éves srácról szól, akit már a sokadik gimnáziumából rúgnak, karácsonyi szünet előtt. Nem mer hazamenni, elhatározza, hogy utoljára vakációzik egyet a szülei haragja előtt. Három nap Holden szemszögéből, a világlátásából. Elgondolkodtató mégis vicces könyv, csak ajánlani tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazi klasszikus, nekem is nagy kedvencem. A neved felkerült a listára, 25-én eredményhirdetés!

      Törlés
  12. Szia!
    Még nem szerveztél nyereményjátékot - én pedig még nem vettem részt blogos nyereményjátékon, viszont ezt a könyvet nagyon szeretném, és a feladatot is szívesen teljesítem.
    A kedvenc könyvem, amit már több embernek ajánlottam nem más, mint John Irving: Árvák hercege. (http://moly.hu/konyvek/john-irving-arvak-hercege)
    Több, mint tíz éve olvastam először ezt a regényt, és mindig jó szívvel gondolok rá, sokszor előfordul, hogy random módon kinyitom, és beleolvasok, mert ennek minden oldala kincs.
    Alapvetően az árva Homer Wells életét ismerjük meg, aki gyerekként többször visszakerült az árvaházba, mígnem az intézmény vezetője és orvosa, Larch doktor a szárnyai alá veszi, és rávezeti, hogyan lehet az életben hasznos.
    Közben megismerjük a jóságos doktor előéletét, aki apjaként neveli Homert. Mígnem a fiú úgy dönt, nem lesz az orvos utódja, útra kel, és elindul a kalandos élete. Aztán az árvaházból elindul a fiú után egy lány, az ő történetét is párhuzamosan követhetjük. A lány neve lett a molyos nevem is, Farby, mert annyira megszerettem a karakterét.
    Ez a könyv maga ez élet. Semmi cifraság, semmi hihetetlen és hiteltelen mozzanat, csak a (legtöbbször kegyetlen) valóság, és a háttérben mindig ott lapuló szeretet.
    A stílus nagyon tetszik, finom humor, irónia, de ugyanakkor sokszor tudományos szövegeket lehet olvasni. Komoly témákról is kimerítően, elgondolkodtatóan ír (pl. abortusz, háború, másság).
    Film is készült belőle, de az egy nagyon finomított és lecsupaszított változat.
    Bevallom, négy embernek ajánlottam eddig a könyvet, kettő imádta, kettő pedig nem jutott túl az első száz oldalon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom, ha egy könyvnek mondanivalója van, pláne ha több témát is érint. Felcsigáztad a kíváncsiságomat, azt hiszem én is elolvasom majd valamikor ezt a regényt.
      A neved felkerült a listára, 25-én eredményhirdetés! sok szerencsét az első blogos nyereményjátékodon :)

      Törlés
  13. A jelenlegi kedvenc könyvem: Lisa Genova - Megmaradt Alice-nek ( http://moly.hu/konyvek/lisa-genova-megmaradt-alice-nek )

    Egy korai stádiumú Alzheimerrel diagnosztizált fiatal harvardi professzor, Alice életét követhetjük nyomon a betegség jeleinek érzékelése, a diagnózis közlése, a család reakciója és a kór előrehaladta során. Vajon mikor jön el a pillanat, amikor elveszti önmagát?
    Azért tetszett nagyon a könyv, mert nem egy családtag, vagy egyéb külső szereplő szemszögéből láthattam a betegség pusztításának folyamatát, hanem az elszenvedője érzéseit, az újabb és újabb tünetekkel való találkozást és az azokkal való együttélést is megismerhettem amellett, hogy a leírásból érzékelni lehetett a családtagok véleményét és hozzáállását is.
    Mindemellett az írónő felkészültsége és tudása révén bepillantást nyerhettem a kór biológiai hátterébe és a jelenleg elérhető kezelések hatékonyságába, eredményeibe, lehetőségeibe.
    Összességében szívszorító, de egyben kedves könyvről van szó, mely izgalmas és részletes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szerettem azt a regényt, nagyon valósághű, rengeteg munkát fektetett bele az írónő. Írtam is róla kritikát, itt olvashatod, ha érdekel: http://kedvenckonyvem.blogspot.com/2015/04/megmaradt-alice-nek.html
      A neved felkerült a listára, 25-én eredményhirdetés!

      Törlés
  14. Nemrég olvastam Kimberley Freeman : Vadvirágok Lányai című könyvét, és egyből a kedvencem is lett. http://moly.hu/konyvek/kimberley-freeman-vadviragok-lanyai

    Ez egy két szálon futó családregény, amiben szépen keveredik a múlt és a jelen. A hangsúly Bettie történetén van, aki kitartásával, erejével, tartásával, és döntéseivel egyből kedvenc szereplő lett. Nagyon szeretem az olyan történeteket, amiben erős női karakterek vannak, ebben a könyvben pedig mindkét idősíkban megjelenik ez a jellemvonás.
    A történet nagyon filmszerű, egyből előttünk van az 1930-as évek hangulata az akkori szokásokkal, életformákkal, szabályokkal, ruhákkal. A cselekmény is fordulatos, gyorsan követik egymást az események... az elejétől kezdve beszippant a könyv.
    Emma a balerina története nem volt annyira magával ragadó, szerintem az egészet azért kellett beletenni, hogy megtámogassa a sokkal izgalmasabb múltbeli szálat, és egy kicsit belelássunk hogyan ér össze a múlt és jelen a történet végére.
    A legszebb és legizgalmasabb dolog a könyvben az emberi kapcsolatokról szólt. Megmutatta milyen sokféle lehet a szerelem: a fiatalkori fellángolástól a tiszta mély tökéletes, őszinte szerelmen át a megalkuvós-beletörődős-kényelmes szerelemig.
    Az egész könyv nagyon szép, tele emberi sorsokkal, döntésekkel, mélységekkel és magasságokkal. Azoknak ajánlom, akiket érdekelnek az emberi kapcsolatok, a családi viszonyok, a szép tájak (Tasmania), és hogy hogyan lesz egy szegény cselédlányból egy sikeres vállalkozás vezetője.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól hangzik, kíváncsivá tett a beszámolód. Valószínűleg el fogom olvasni, ha sikerül beszereznem.
      A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  16. Kedvenc könyvem/könyvsorozatom.
    J.K.Rowlingtól a Harry Potter sorozat. Nem mondhatom el hogy ,, minden könyv és film megjelenését izgalommal vártam,,. Idén január elsején kezdtem el a történetet és egy hónap alatt végeztem ki mind a 7 részt. Magával ragadott a világ amit az írónő az olvasók elé tár. Minden cselekmény és szál tökéletesen ki van dolgozva. A történet nem kiszámítható az elsőtől az utolsó szaváig izgalmas. Már évek teltek el az utolsó könyv és film megjelenése óta de a lelkes olvasók a mai napig találnak rejtett utalásokat, összefüggéseket. Ezért is olyan hihetetlen amit az írónő alkotott.
    A tartalmát gondolom nem kell ecsetelnem, hisz kevés olyan ember van kerek-e világon ki ne hallott volna az árva varázslótanonc történetéről. Ez egy igazi örökzöld ami még sokáig fog virítani. Hisz üzenetei időtállóak, szól a végtelen anyai szeretetről (lásd Lily feláldozta életét fiáért) a barátságról, az összetartás erejéről, a kitartástól nézzünk bármilyen akadály elébe is, és a remény fényéről ami túlragyoghat minden sötétséget. Ezenkívül megtalálható benne a betejesületlen szerelem fájdalma. Az-az örök hűség amit Piton Lily iránt érzett még ha a lány nem is viszonozta azt.
    A könyv időt álló hisz olvasták régen is a fiatalok (már már felnőttek) és ma is. Mondom ezt 13 éves fejjel, addig nem lesz rosszabb a világunk mint régen míg van olyan fiatal aki Harry Pottert olvas.
    Üdvözlettel: Réka
    Ui: Nem akarom az egész sorozatot belinkelni ezért csak azt linkelem ami a legeslegjobb mind közül az 5. rész (meg az 1,2,3,4,6,7) :)
    http://moly.hu/konyvek/j-k-rowling-harry-potter-es-a-fonix-rendje

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, sok ember életére volt hatással ez a fantasztikus könyvsorozat.
      A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  17. Szia! Az én kedvenc könyvem jelenleg Kimberly Dertingtől az Eskü:
    Be kell vallanom, hogy eléggé előítéletes voltam a könyvvel szemben, mert egy olyan lánynál láttam, hogy eladná, mert nem tetszett neki, akivel nagyjából megegyezik az ízlésünk. Mindemellett az sem segített a megítélésén, hogy valamiért soha nem olvastam a fülszövegét, és nem tudtam, mire számítsak. De egyszer csak rám jött, hogy nekem ezt haladéktalanul el kell olvasnom. És milyen jól tettem.

    Szerintem ez volt az egyik legegyedibb disztópia, amit valaha olvastam. Egyszer sem volt olyan érzésem, hogy hmm, mintha ilyesmit már olvastam volna, mint minden második disztópiás könyvnél. Szóval ez egy óriási pluszpont a könyvnek. A könyv hangulata, a különböző nyelvek akaratlanul is a Bábel tornyát juttatták eszembe, ami az egyik legérdekesebb történet volt, amit gyermekként hallottam, így számomra a történetet végig belengte egyfajta mesés, varázslatos hangulat. Na de haladjunk kívülről befele:
    A borító: fantasztikus!! Imádom, élőben még szebb, mint a képen, és ez a design végigvonul az egész könyvön. Egyetlen egy hibát vélek felfedezni benne, az pedig az, hogy a borítón lévő arany betűkre nagyon kell vigyázni, mert háromszor vittem el magammal itthonról a táskámban, és a legtöbb betű már nagyon megkopott. :( De ez a jelenség megfigyelhető volt a Könyvmolyképző könyveinél is egy időben, szóval gondolom ezzel nincs nagyon mit tenni.

    A történet: nagyon eredeti. Tele van jobbnál jobb ötletekkel, fordulatokkal, eredeti húzásokkal az írónő részéről. Számomra egy kicsit középkori, egy kicsit tündérmesés jellege van, ami miatt nagyon nagyon jó volt elmerülni benne.

    A szereplők: a szereplők most még csak bemutatkoztak, szerintem a további kötetekben jobban ki fognak nyílni. De kezdjük Charlie-val. Én nagyon szerettem az ő szemszögén át látni a dolgokat, és szerintem nem az a tipikus nyafogós szereplő, hanem csak egy fiatal lány, akinek súlyos teher nyomja a vállát. Charlie barátnője, Brooklynn már más dolog... őt nem igazán kedveltem meg, kétszínű, álnok lánynak tartottam végig, nem pedig igazi barátnak. A legjobb barátjuk, Aron olyan semmilyen volt, de jobb is, mintha behozták volna őt is a képbe és lett volna egy ócska szerelmi háromszög. Max egy álompasi, és remélem, még többet olvashatunk majd róla, Xanderről pedig nem tudok nyilatkozni hirtelen, ő olyan se nem szimpatikus, se nem unszimpatikus szereplő. :)

    Nagyon remélem, hogy egyszer megjelenik a folytatás, mert szerintem az több embert is ösztönözne, hogy elolvassák az Esküt, és persze azért, mert egy fantasztikus könyv, amit mindenkinek el kellene olvasnia. Bár úgy tudom, erre nem sok esély van. :( Azért reménykedjünk.

    Link: http://moly.hu/konyvek/kimberly-derting-esku

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fuha, valahogy még soha nem hallottam erről a regényről, de most felkeltetted az érdeklődésemet. Mindenképpen kívánságlistára kerül, a te neved pedig egy másik listára :) Eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  18. Szia!
    Az én kedvenc sorozatom jelenleg az Időtlen szerelem trilógia. (Persze imádom a Harry Pottert és még megannyi mást is, de ugyanazt nem akarom írni, amit már más is.) :)
    Tartalmát tekintve egy 16 éves lányról, Gwenről szól, aki fogjuk rá, hogy átlagos lány. Ugyan a családjából egy picit kilóg, hisz a vörösek között ő az egyetlen barna, de ettől függetlenül iskolába jár, ahogy a vele egykorúak, és segít anyjának a két testvére nevelésében. Egy nagy házban él a nagymamájával, unokanővérével és annak édesanyjával, húgával, öccsével és édesanyjával, valamint egy komornyikkal. A történet pikantériája, hogy unokatestvére elméletben egy időutazó génnel született, mely a hordozó esetében a 16. életévét elérve aktivizálódik és spontán időutazást eredményez. Ezek után egy évszázadok óta erre "szakosodott" társaság úgymond beolvassa a vérét egy kronográf nevű holmiba, amivel sikeresen tudják befolyásolni az időutazásokat, így figyelemmel lehet kísérni és biztosítani, hogy megfelelő öltözetben, megfelelő helyre kerüljön, ne pedig felbukkanjon a 18. században sportcipőben és tréning ruhában, a park közepén...
    A bonyodalom ott kezdődik, mikor kiderül, hogy nem az unokatesó örökölte a gént, és hiába készítették fel az utazásokra évek óta, hiába tanult történelmet és mindent, ami a korábbi korok ismeretéhez szükséges... Gwen örökölte a gént és ő utazik spontán az időben.
    Persze a nagynénje és az unokatestvére világ életében lenézte, hiszen kiváltságosnak képzelik magukat, és leginkább azt próbálják plántálni mindenkibe, hogy Gwen és édesanyja hazudnak. Ugyanis, ha a kronográf olyan vérrel érintkezik, ami nem időutazó gént tartalmaz, akkor tönkremegy és a küldetés is meghiúsul a tárgy hiányában...
    Gwen vére végül valóban bizonyítja igazát, a nagynéni és az unokatestvér hoppon maradnak, de a három kötet alatt nem restek folyton keresztbe tenni (vagy legalább akarni).
    Főszereplőnknek azonban nem csak az új élménnyel és tudatlansággal kell megküzdenie, hanem a nála két évvel idősebb, szintén időutazó Gideonnal is, akibe szép lassan azért bele is szeret...
    Jah, és nem mellékesen Gwen különleges képessége, hogy szellemeket lát! Az iskolában is van egy szellem "barátja", és később egy vízköpő démon szellem barátságára is szert tesz, aki szerintem a sorozat legjobb karaktere!
    Összességében nagyon izgalmas, fordulatos, pörgős, feszültséggel teli, emellett romantikus is és vicces! Abszolút ajánlom minden korosztálynak, szuper kikapcsolódás! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az maradt csak le, hogy Kerstin Gier az író, a kötetek egyesével pedig Rubinvörös, Zafírkék, Smaragdzöld... ;)

      Törlés
    2. Az Időtlen szerelem trilógia az én kívánságlistámon is szerepel. Ha egy linket adsz még hozzá a kommentedhez, akkor felkerülhet a neved a listára és észt vehetsz a sorsoláson. A link hiányában viszont ez nem lehetséges. Még van két napod javítani, úgyhogy hajrá!

      Törlés
    3. Figyelmetlenség netovábbja!!! Köszi a figyelmeztetést és a játéklehetőséget! A könyvekkel pedig ne várj sokat! Megéri!! ;)
      http://moly.hu/konyvek/kerstin-gier-rubinvoros
      http://moly.hu/konyvek/kerstin-gier-zafirkek
      http://moly.hu/konyvek/kerstin-gier-smaragdzold

      Törlés
    4. A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  19. Szia!

    Az én (aktuális) kedvenc könyvem Róbert Katalintól a Szívből, színből, igazán. (http://moly.hu/konyvek/robert-katalin-szivbol-szinbol-igazan)
    Talán még sose olvastam olyan történetet, ami ennyire a szerelem köré épült (és lényegében arról szólt), valószínűnek tartom, hogy más felállásban nem is tudtam volna a végére érni, mert nagyon nem az én stílusom.
    Na de kivételekre mindig szükség van, erre a könyvre pedig nincs is jobb szó annál, hogy kivételes.
    A másság érzékeny téma, és rengeteg a tévhit, ugyanis ez NEM egy betegség, nem lehet elfelejteni, nem lehet kigyógyulni belőle. Nem választás kérdése. Ezt tökéletesen érzékeltette az olvasóval.
    Különösen tetszett, hogy E/1.-ben és E/3.-ban is zajlott a történet, így jobban megismerkedhettünk a szereplők gondolataival, félelmeivel, vágyaival. Ennek következtében Lillát sikerült igazán megutálnom, nehéz felfognom, hogy lehet valaki ilyen számító dög. A szánalmon kívül nem váltott ki belőlem semmilyen érzelmet.
    Amit Patrik művelt az elején Alexszel, a sokszor emlegetett hatalmi játék, érdekes megközelítése a dolognak, bár azért örültem, hogy a végére lemondtak róla, mert ez hosszútávon (bizonyítottan) nem volt megoldás számukra.
    Ajánlom minden nyitott gondolkodású embernek, akik képesek az elfogadásra.

    Köszi a játékot! :)
    Molli (@Molli_A)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon érdekesnek tűnik elmesélésed alapján a regény, biztosan elolvasom majd valamikor.
      A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  20. Szia!

    Nehéz kiválasztani egyetlen könyvet a sok közül. Én minden könyvet másért szeretek, mivel minden regény saját, egyedi világot tár fel. A valaha olvasott - átélt – világok közül talán a legszebbet és legérdekesebbet Laurie Halse Andersen teremtette meg Jégviráglányok c. könyvében. Az írónő stílusa egyszerűen lenyűgöző, a leírásai annyira képszerűek, hogy minden élettelen megelevenedik vele és álomszerűvé teszi a valóságot. A regény főhőse, Mia egy anorexiás lány, aki az élet nehézségei közepette meg kell küzdenie démonaival. A tét pedig Mia élete. Izgalmas és lebilincselő, lélektani regény. Mindenkinek ajánlom.
    http://moly.hu/konyvek/laurie-halse-anderson-jegviraglanyok

    Üdv: @Flór

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. L. H. Andersentől a "Hadd mondjam el..." című regényt olvastam, ami hihetetlenül nagy hatással volt rám. Már terveztem, hogy más regényeit is elolvasom, most már legalább tudom, hogy melyikkel kezdjem.
      A neved felkerült a listára, 25-én eredményhirdetés!

      Törlés
  21. Szia! Az én egyik kedvencem A könyvtolvaj című könyv Markus Zusaktól (http://moly.hu/konyvek/markus-zusak-a-konyvtolvaj). A történet megható, érdekes, és egy teljesen új szemszögből világítja meg a II. Világháborús helyzetet, mégpedig egy árva kislány szemszögéből. Különösen érdekes még a könyvben, hogy az elbeszélő maga a halál, aki által egy kicsit átfogóbb képet kaphatunk a háborús helyzetről és egy kicsit jobban átérezhetjük a veszteség mértékét. Liesel, a főszereplő kislány bőrébe bújva átélhetjük, hogy milyen lehetett felnőni egy olyan helyzetben, ahol nem az a legfőbb probléma, hogy nincs iPhone-ja a gyereknek, hanem az, hogy nincs mit ennie. Vele együtt nevetünk és sírunk. Én személy szerint németül olvastam a könyvet, és így talán még jobban megérintett a történet. Örökre a szívembe zártam Lieselt, Maxot, Rudyt és a többieket. Mindenkinek szeretettel ajánlom a könyvet, mert remekül van megírva, hiteles képet fest le a II. Világháborús helyzetről és rengeteg mondanivalója, ami mindenkinek a hasznára válhat.

    Üdv: Zsófi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Könyvtolvaj már egy ideje szerepel a kívánságlistámon, eddig sajnos nem tudtam még beszerezni :(
      A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  22. Szia! :)

    Feladtad a leckét, hiszen molyos pályafutásom alatt, több kedvenc könyvel is találkoztam, ami elég nagy szó, hiszen nagyon válogatós vagyok. Műfajilag a sci-fi, a krimi és a thriller áll hozzám a legközelebb, de tavaly télen rátaláltam a könyvtárban erre remekműre, ami nem más mint David Benioff: Tolvajok tele (http://moly.hu/konyvek/david-benioff-tolvajok-tele)
    Az íróról nem árt tudni, hogy a Trónok harca című sorozat forgatókönyvírója, és elfoglaltsága miatt nem tervez több könyvet.
    Szerintem ez a hír mindenkit el fog szomorítani, miután kiolvasta a regényt. A történet a második világháborúban játszódik, mégpedig Oroszországban, ahol a nácik által körülvéve, éhezve, fázva küzd két rendkívüli ember az életben maradásért.
    A könyvben az a szenzációs, hogy miközben megismerjük a háború borzalmait, kegyetlenségeit, egyik főhősünk egy eszméletlen, vicces karakter (Kolja), képes minket megnevettetni ebben a kíméletlen, durva helyzetben. Nem mellékesen a történet szál is nagyon ötletes, eredeti. Remélem sokan fogják olvasni.
    Köszönöm a lehetőséget!
    buzavirág













    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem a válságos időszakokban játszódó regényeket, mert ilyen körülmények között derül ki igazán, hogy ki milyen ember - milyen fantasztikus és borzalmas dolgokra képes. A leírásoddal sikerült felkeltened az érdeklődésemet, majd utánanézek, mikor és hogy tudom beszerezni a könyvet.
      A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  23. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  24. Szia!

    Az én kedvenc műfajom a fantasy és ez a kedvenc sorozatom záró kötete.
    JLA - Opposition
    http://moly.hu/konyvek/jennifer-l-armentrout-opposition-ellenallas

    Imádtam a kedvenc sorozatom lezáró kötetét. Jennifer ezzel a könyvével csak még jobban borzolta az idegeimet mint a többivel. Eszméletlen volt. Az volt a fordulópont amikor összefogtak Daemonék az arumokkal… Akkor voltam a legjobban kikészülve amikor Nancy letámadta Daemont. Tényleg elhittem, hogy meg fog halni és óriási megkönnyebülés volt számomra amikor egy katonai bázis kórházában ébredtek fel. De legjobban még is csak az epilógus fogott meg. Sajnos már csak a kiegészítő kötetek maradtak hátra: az Oblivion, az Obsession és a Shadows.

    Köszi a lehetőséget :)
    Üdv: Kitty Kapai

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neved listára került, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  25. Szia!
    Az én kedvenc könyvem az: Egy különc srác feljegyzései Stephen Chbosky-től.
    A történet főszeplője Charlie, aki egy különc (lásd cím): nem beszél sokat, szereti távolról szemlélni az eseményeket, máshogy gondolkodik mint a többiek. A könyvben az ő 'leveleit' olvashatjuk amit egy idegennek ír. Ezekből ismerhetjük meg a történetét.
    Charlie 15 éves és most kezdi a középiskolát. Itt találkozik a már végzős Sammel és Patrickel és az ő baráti társaságukkal. Itt kezdődik számára a nagybetűs ÉLET. Megtapasztalja milyen az igazi barátság, a szerelem, milyen egy jó buli, találkozik a cigarettával és a drogokkal. A könyv nem csak az eseményeket írja le, hanem Charlie gondolatait és véleményét is, ami gyakran nem éppen átlagos (ezeken el lehet rágódni unalmas óráidban).
    A könyvből megtudhatjuk, Charliet emlékek gyötrik és lát dolgokat, amiket mások nem. Ez a könyv nem csak egy tiniregény az első szerelemről, barátságról, szexuális élményről, stb.. több komoly dologról is szó esik: pl. melegség,abortusz, családon belüli erőszak, gyermekmolesztálás. Könyvnek rendkívüli hangulat van, amit én sajnos nem tudok szavakkal leírni. Emellett rengeteg nagyszerű zeneszámról esik szó benne. Ezeket olvasás közben hallgatva csak még különlegesebb lesz az élmény. ;)
    A könyvből film is készült, melynek forgatókönyvét maga a szerző írta. Ha a könyvet nem is olvasod el, legalább a filmet nézd meg. Kár lenne kihagyni.
    Szóval ez az én kedvenc könyvem. Nem mindennapi, de gondolatébresztő, megláthatod benne hogy az élet szép, vagy éppen azt hogy másnak sokkal rosszabbul megy a sora. Nem véletlenül nevezik a Modern Zabhegyezőnek.
    Remélem sikerült meghozni hozzá a kedvet. :)
    http://moly.hu/konyvek/stephen-chbosky-egy-kulonc-srac-feljegyzesei

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen sikerült, kívánságlistára fogom helyezni a regényt :)
      A neved listára került, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  26. Szia!
    Az én egyik kedvenc könyvem A Szent Johanna Gimi. Az írója Leiner Laura. Ez egy ifjúsági sorozat. A főbb szereplő Rentai Reni, az ő szemszögén keresztül látjuk az iskolát, az osztályát meg úgy általában a diákéletet. Láthatjuk, hogy szerez barátokat, az első szerelem alakulását is nyomon követhetjük. A könyv egy napló, tehát nem felülről, hanem Renin keresztül látjuk a történéseket.
    Nagyon szerettem ezt a sorozatot, talán mert pont a gimnazista éveimben olvastam. Az írónőtől több könyv is megvan, de még egyik se tudta felülmúlni az SzJG-t. Ajánlom kicsiknek, nagyoknak, gimnazistáknak vagy éppen felnőtteknek. A nyolc rész második felében annyira humorosan ír az írónő, hogy én fennhangon nevettem. Majdhogynem minden oldalon. Anyu nem hitte el, hogy ennyire jó, amíg el nem olvasta. Biztosan hallottál már a könyvről, ha még nem, de megjött a kedved hozzá, jó szórakozást!
    http://moly.hu/sorozatok/a-szent-johanna-gimi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, ezt a kedves ajánlót, mindenképpen meghoztad hozzá a kedvemet.
      A neved felkerült a listára, 25-én eredményhirdetés!

      Törlés
  27. Arthur Golden - Egy gésa emlékiratai (http://moly.hu/konyvek/arthur-golden-egy-gesa-emlekiratai)
    Mindig is érdekelt a japán világ és számomra mindig varázslatos volt. Ennél a könyvnél sem volt másként. Imádtam minden egyes sorát. A nyelvezete, az elbeszélése gyönyörű, erre nem találtam más szót és máshol még ez az érzés nem köszönt vissza. Ezért lenne az egyik nagy kedvencem. A történet során egy kislány nővé érését követhetjük nyomon és ezzel egy időben Japán is jelentős változáson esik át. Betekintést nyerhetünk a gésák tradícióba, a nők helyzetébe, kiszolgáltatottságára. Én nem tudtam letenni... ;)
    Aravis

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem ezt a regényt, szívhez szóló története még a kőszívűeket is meglágyítaná.
      A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  28. A kedvenc könyvem Anthony Ryan: A vér éneke
    http://moly.hu/konyvek/anthony-ryan-a-ver-eneke
    Tudtam, hogy ez a regény jó lesz, de arra nem számítottam, hogy annyira magába fog szippantani, hogy alig tudok tőle elszakadni. Zseniálisan van minden felépítve benne, a jellemábrázolás kiváló, a fordulatok csavarosak, a történet részletgazdag, minden annyira élő és a főszereplőt nem lehet nem imádni. Én már az első oldalon belé szerettem.
    A kezdés nem mindennapi. Vaelin Al Sorna már öt éve a császár foglya. Mindenki gyűlöli és a halálát várja. A nagy ellenszenv ellenére én egyből éreztem, hogy Vaelin jó ember és nem kegyetlen gyilkos. Egyből foglalkoztatni kezdett, hogy mi történhetett vele, mitől lett ennyire komor, megkeseredett, magába zárkózó, aki már semmi jót nem remél az élettől. Verniers a birodalmi krónikás kíséri el az utolsó útjára. Út közben Vaelin elmeséli a szívfájdító, fájdalommal, bánattal, izgalommal teli történetét, azt a szörnyű 20 évet, ami alatt olyan emberré vált, aki soha nem akart lenni. A teljes történetét viszont csak mi olvasók ismerhetjük meg, Verniers nem. Vaelin előle több dolgot is elhallgat, de nem maga miatt, hanem azért, hogy azok életét védje, akik fontosak a számára.
    Nem volt könnyű olvasmány, engem megrázott, teljesen felkavart.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Leírásodból valóban felkavarónak ígérkezik ez a regény, mindenképpen sikerült felkeltened az én érdeklődésemet.
      A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  29. A kedvenc könyvem Emily Bronte egyetlen regénye, az Üvöltő szelek.
    A történet Catherine Earnshaw és a talált cigány fiú, Heathcliff szerelmének története. Azt hinné az ember, hogy megint kap egy mézesmázos, csupa rózsaszín felhővel teli romantikus történetet, de aztán jön a felismerés: nem csak a környezet borús és kegyetlen, hanem a szereplők sem egykönnyen szerethetők meg, eléggé antipatikus személyiségek. Nem a szerelem mindent elsöprő boldog oldalát mutatja meg: a szeretet és gyűlölet közti vékony határvonalon táncol végig a történet. És ha együtt nem lehet élni, máshogy nem is érdemes.
    Minden egyes olvasáskor meghal bennem valami, ugyanakkor feléled a remény kicsi lángja, hogy ugyan kegyetlen a világ, de van olyan, hogy két embert egymásnak teremtett az ég.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://moly.hu/konyvek/emily-bronte-uvolto-szelek

      Törlés
    2. Húha, nem semmi. Én is szeretem ezt a regényt, de nem sorolnám a kedvenceim közé, pont azért, mert olyan idegesítően önzők a főszereplői. Persze, aláírom, a világ tele van ilyen személyekkel. Kellenek az ehhez hasonló regények, el is kell őket olvasni, és szeretni is lehet őket természetesen, de utóbbi nekem csak mértékkel sikerült :)
      Mindenesetre felkerült a neved a listára, 25-én eredményhirdetés!

      Törlés
  30. Mivel rengeteg kedvenc könyvem van, ezért az egyik legutolsó kedvencemet választottam ki. http://moly.hu/konyvek/boszormenyi-gyula-leanyrablas-budapesten
    Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

    Az írótól már olvastam nagyon jó könyveket, de ennek a regénynek sikerült minden számításomat felülmúlnia. A könyv első perctől megfogott hihetetlenül olvasmányos és mégis szépirodalmias stílusával. Látszott, hogy rengeteg kutatás előzte meg a regényt, mert a korhű leírásokban és nyelvezetben is remekelt Böszörményi. A karakterek sokszínűek és roppant érdekesek és emiatt, valamint az előző okok miatt olyan hangulata van a regénynek, ami által szinte úgy éreztem, hogy kilép a történet a könyv lapjai közül. Az emlékezetes hangulatteremtés mellett a könyv cselekménye is nagyon izgalmas, ráadásul fordulatokban sincs hiány.
    Ha szereted az 1900-as éveket, és egy kiemelkedően jó, kortárs ifjúsági regényre vágysz egy magyar író tollából, akkor mindenképp javaslom. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokat hallottam már erről a regényről, eddig mégse jutottam el addig, hogy el is olvassam. Köszi, hogy eszembe juttattad :)
      A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  31. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  32. Szia!
    Kedvenc könyvem Szerb Antaltól az Utas és holdvilág. Már többször olvastam, hangos könyvben is meghallgattam, és mindig rácsodálkozok a történetre, a szereplőkre, a hangulatra. Mihály a feleségével Olaszországba utazik nászútra, ahonnan egyszer csak megszökik. Utazgat, és közben régi ismerősökkel találkozik össze, akik vagy őt keresik, vagy előle szöknek, és lassan megismerjük az ifjúságát. Nekem a regény az útkeresés regénye arról, hogy milyen életpályát választunk magunknak, mennyire akarunk a hagyományos értékek mentén élni, vagy azok nélkül. És bizony egyik sem jó, ha nem szívből jön. Nosztalgia, barátság, Olaszország, hát ezekért is mind-mind érdemes elolvasni.
    Köszi: dtk8

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves dtk8,
      Nagyon jó a rövid ismertetőd, csupán egy link hiányzik hozzá. anélkül sajnos nem tudlak felírni a listára, hiszen feltétele a részvételnek. Holnap délig még van időd válaszban hozzáadni egyet, ha addig azonban ezt nem teszed meg, a sorsoláson sem vehetsz részt.
      Minden jót

      Törlés
  33. Van egy pár kedvenc könyvem, de ha egyet ki kellene emelni, akkor az Jodi Picoult - Vezeklés c. alkotása lenne (http://moly.hu/konyvek/jodi-picoult-vezekles).

    Egy Sage Singer nevű lányról szól, aki egy önsegítő csoportban megismerkedik egy idős férfival. Kiderül, hogy ez az ember beosztott volt az Auschwitzi koncentrációs táborban. Olyan dolgokat tett, amiket egész életében bánt, így Sage kezébe adja az életét: azt kéri tőle, hogy ölje meg.
    Sage nagymamája is érintett volt a holokausztban, így valamilyen szinten megtorolhatja ezeket a gonosz tetteket.
    A nagymama és az úriember szemszögéből is betekintést nyerhetünk a szörnyű pillanatokról, amik a haláltáborokban történtek, gondolom ezeket nem kell részleteznem. Viszont kiderül az igazság, ami miatt 180 fokos fordulatot vesz a véleményünk.

    Egy éve olvastam, de mai napig eszembe jut néha és kiráz a hideg. Életem egyik legfelkavaróbb, leglebilincselőbb, legelgondolkodtatóbb könyve volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem Jodi Picoult regényeit, hihetetlenül tehetséges a tragikus emberi sorsok leírásában. Ezt a regényét azonban még nem olvastam, ezennel viszont fel is került a kívánságlistámra! Köszi :)
      A neved pedig egy másik listára kerül fel, 25-én meg eredményhirdetés!

      Törlés
  34. Szia! Nehéz volt egy kedvencet választani a sok közül, de megtettem: Luca di Fulvio - Álmok bandája (http://moly.hu/konyvek/luca-di-fulvio-almok-bandaja)

    Csak a harmadszorra sikerült elolvasnom a regényt. Megijedtem az elejétől, mégis ez miatt folytattam a történetet. Kíváncsi voltam, mégis hova fog vezetni, mi lesz a vége.
    Az író valami fantasztikusan alkotta meg a szereplőket. Tetszett, hogy a családi hátterüket is bemutatta, hisz az nagy mértékben befolyásolta a viselkedésüket.
    Nagyon megkedveltem Cettát, szörnyű, miken ment keresztül. Igazán bátor és erős nő. Mindent megtett, hogy a fiának, Christmasnek jobb sora legyen.
    Sal is egy nagyon szerethető karakter. Keménynek akar látszani, de nagyon is tud szeretni, csak nem akarja kimutatni.
    Christmas nagyon bátor és erős egyéniség. Nem semmi egy olyan környezetből kimagaslani, ahonnan ő jött, de neki sikerült, mert nem adta fel az álmait.
    Ruthnak nagyon drukkoltam, hogy sikerüljön átvészelnie a történteket. Szörnyű, ami vele történt..
    Billt gyűlöltem. Az igaz, hogy szörnyű a családjának viselkedése, az apja agressziója. Viszont ez nem mentség azokra a tettekre, amiket elkövetett.

    Egy igazi érzelmi hullámvasút volt számomra ez a könyv, de ennek ellenére szeretem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A neved felkerült a listára, eredményhirdetés 25-én!

      Törlés
  35. Szia!

    A kedvenc könyvem Kelly Creagh Soha már című könyve. (http://moly.hu/konyvek/kelly-creagh-nevermore-soha-mar)

    A történet egy gimnazista lányról, Isobel-ről szól, aki az iskola pompon csapatának oszlopos tagja és a suli legnépszerűbb fiújával jár, Brad-del, aki a foci csapat tagja. Egy nap az angol tanár megkéri a diákokat, hogy készítsenek csoportokban beadandót. Isobel egy goth fiúval kerül össze, akit Varen-nak hívnak. A lánynak nem igazán tetszik ez a párosítás, de mivel a tanár rakta össze őket, így nem igazán tud vele mit kezdeni. Óra végén a fiú a lány kezére írja a telefonszámát, hogy meg tudják beszélni a dolgozatot. Brad megtudja ezt és az egyik szünetbe kiosztja Varen-t, hogy az ő barátnőjét hagyja békén. Isobel kénytelen titokban találkozni a fiúval, hogy megírják a dolgozatot. Egyre jobban elszakad barátaitól és egyre közelebb kerül Varenhez és az álomvilághoz, amit egy füzetben ír le.

    Bár az elején teljesen hétköznapinak indult a könyv a végére jött bele egy-két csavar, ami miatt egyedi lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A neved felkerült a listára, holnap eredményhirdetés!

      Törlés
  36. Szia!
    Patrick Ness - Siobhan Dowd: Szólít a szörny (http://moly.hu/konyvek/patrick-ness-siobhan-dowd-szolit-a-szorny)
    Valójában sosem voltam jó ajánlók írásában, de ha már itt van ez a lehetőség, akkor miért ne próbálhatnám meg én is? :)
    A könyv egy gyermekről szól, az ő szemszögéből ismerhetjük meg a történetet, ettől függetlenül a legkevésbé sem gyermekeknek szól. Olyan dolgokra tér ki, és olyan csodálatosan leírva, hogy szerintem a legtöbb felnőtt magára ismerhet benne. Az illusztrációk ritkán érdekelnek egy könyvben, de itt olyan gyönyörűek, annyira különlegesek, hogy teljesen eggyé váltak az olvasmánnyal. Én nem szoktam szeretni az ilyen könyveket, valószínűleg pár hónappal ezelőtt egész egyszerűen elmentem volna mellette a könyvtárban, vagy ha mégis a kezembe került volna a könyv a borítója miatt, akkor sem valószínű, hogy ki is kölcsönöztem volna, mivel az egész történet és gyermek szemszög nem fogott meg (főleg, hogy ezek alapján azt gondoltam volna, hogy a könyv gyermekeknek szól). Viszont ott díszeleg a borítón Patrick Ness neve, ami nekem már elég volt ahhoz, hogy tegyek egy próbát ezzel a könyvvel. És nálam sikerült elérnie azt, amit magam sem gondoltam volna: talán az egyik író miatt kezdtem el olvasni, de őszintén mondom, hogy miután letettem a könyvet, egy pillanatra sem azzal törődtem, hogy ki írta, csak azzal, hogy mit.
    Köszönöm a lehetőséget, és ne haragudj, hogy az utolsó pillanatokban írtam, de most vettem észre molyon a hirdetést :)
    Bomi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A neved felkerült a listára, holnap eredményhirdetés!

      Törlés
  37. Szóval a kedvenc könyvem Julie Lawsontól az Öt nap.

    Mara Nichols, a főhős listát vezet, amely azonban négy évnyi igyekezete ellenére egyre csak hosszabb lesz. Élete valóra vált álomnak látszik; sikeres ügyvédnő, boldog feleség és édesanya. A hirtelen rosszullétet követő orvosi vizsgálat azonban mindent megváltoztat.
    Scott Coffman középiskolai tanár. Úgy érzi, végre minden kívánsága teljesült. Felesége sokévnyi hiábavaló próbálkozás után gyermeket vár. És egy éven át nevelhetik Curtist, a nagyszájú nyolcéves kisfiút, akinek az anyja börtönbe került. Igazi család ők hárman, nemsokára négyen.
    Az események két szálon futnak, de időnként összekapcsolódnak egy internetes fórumon, ahol Mara nem tárulkozik ki senkinek, de lelkileg nagyon sokat segít Scottnak feldolgozni a Curtistől való elválást.
    Marának végig drukkoltam, de belegondolva a helyzetébe jól döntött, már ha lehet jó döntést hozni egy ilyen helyzetben. Még hetekkel a könyv olvasása után is azon gondolkoztam mit tennék, ha velem közölnék, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok, meddig várnék, meddig tudnám elviselni, hogy a családom "terhére" legyek.
    Egyébként a két szál jól ellensúlyozza egymást, de még így is nehéz könnyek nélkül végig olvasni a történetet.

    http://moly.hu/konyvek/julie-lawson-timmer-ot-nap

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anita dél előtt keresett fel, mert valamiért nem engedte a blog a kommentjét feltenni (kritikáját a rend kedvéért én magam posztoltam a nevében).
      A jelentkezésedet tehát elfogadom, a neved felkerült a listára, holnap eredményhirdetés!

      Törlés