2015. május 18., hétfő

Elizabeth Adler

A romantikus krimik  nagyasszonya.

„Imádom az olasz konyhát és a francia pezsgőt… életem legnagyobb szenvedélye, a családom, a macskáim és az írás után, az utazás…”

Elizabeth Adler élete olyan, akár egy romantikus regény.
Az észak-angliai Yorkshire-ben nevelkedett, alacsony, cingár, szemüveges és végtelenül félszeg kislány volt. Talán ezért választotta később önkifejezés-formájául az írást.

Londonban egy tehetségkutató cégnél dolgozott, és több lánnyal osztozott az albérleten, mikor a szomszédjukba költözött egy jóképű amerikai fiatalember. Egymásba szerettek, de Richard nemsokára egy amerikai televízió-társaságnál kapott munkát Brazíliában, és elutazott. Ám néhány hét múlva első osztályú jegyet küldött a lánynak Rióba, és Elizabeth a didergető angol télből elrepült a forró brazil nyárba. Három évet töltöttek el egy szubtrópusi paradicsomban. Azóta is, immár negyven éve házasok Richarddal. Egy lányuk van.

A telet kaliforniai otthonukban töltik, Palm Springsben, tavasztól őszig viszont Európában utazgatnak, és ezek, a főleg Itáliában és Franciaországban tett látogatások adják az ihletet Elizabeth Adler nagysikerű, többek közt Velencében, Capriban, Amalfiban, Provence-ban játszódó romantikus regényeihez. Szereti a kék színt, legkedvesebb olvasmányai közé tartozik Francesca Marciano Szerelmem, Afrikája és Rebecca Wellstől a Vagány nők klubja (forrás: libri.hu).

Magyarul megjelent könyvei:

A Riviéra titka
A Villa Mimosa titka
Barcelonából szeretettel
Bűnös gazdagok
Ház Amalfin
Kaliforniai rejtély
Kalifornia, szívem
Minden Monte Calroban kezdődik
Napnyugta Santa Monicában
Nyár Capri szigetén
Párizsi randevú
Riviéra Hotel
San Diego mindent visz
Találkozzunk Provence-ban!
Toszkánai nyár
Velem Velencében
Vidéki menedék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése