2015. április 29., szerda

Hogyan döntenél book tag



1. Inkább kizárólag trilógiákat VAGY egy kötetes történeteket olvasnál?

 Ha választanom kell, akkor inkább egy kötetes történeteket olvasnék. Egyrészt azért, mert utálok a következő részekre várni, másrészt pedig azért, mert egy idő után a sok megkezdett sorozat között biztosan elveszíteném a fonalat (mert ugye várakozás közben belekezdenék valami másba).

2. Inkább férfi VAGY női szerző?

Körül néztem a könyvespolcomon, és úgy látom, elég jó a féfi/női szerzők közötti megoszlás. Történelmi regényeim nagy részét viszont férfiak írták, ahogy a krimiket is (Anne Perrytől viszont rengeteg könyvem van). Szóval nem tudom... nem igazán érzek minőségi különbséget a kettő között, de mivel választanom kell... női szerző (kitartok a nemem mellett XD)
 
3. Inkább könyvesbolt VAGY online rendelés?

Erre könnyű válaszolni: könyvesbolt. Nem csak az a lényeg, hogy tudjam miről szól a könyv, vagy hogy néz ki a borítója. Számomra fontos, hogy a kezemben is tarthassam a példányt, meggyőződhessek arról, hogy nem sérült és a lapok is rendben vannak-e. A másik okom az, hogy imádom a könyvesboltok hangulatát, kedvencem a Nyugati téri Alexandra.

4. Inkább filmet VAGY sorozatot készítsenek egy jó könyv alapján?

Ez viszont már nehezebb kérdés... Még nem láttam olyan sorozatot, amelyet egy általam is olvasott könyv alapján készítettek volna (nem, nem olvastam a Trónok harcát), de látom a műfaj előnyeit. Ennek ellenére a filmet választom, mert biztosan tudom, ott mire számíthatok.

5. Inkább napi öt oldalt VAGY heti öt könyvet olvasnál?

Mindenképpen heti öt könyv, de nem tudom elképzelni ez hogyan lehetne lehetséges. Persze csak akkor választanám ezt, ha képességről van szó, nem pedig muszájból kellene csinálni. Ha van lehetőség lassabban is olvasni, ha akarok, akkor emellett döntök.

6. Inkább lennél könyvkritikus VAGY író?

Szerintem sokan azt válaszolnák erre, hogy író. Én is. Fantasztikus lehet a képesség, hogy elképzelt világokat szavakba önts. Rengeteg izgalmas történetet találtam már ki, de mindig akkor vagyok gondban, ha ezeket le is kell írnom. Amint papírra kerül, rögtön megfakul, nem olyan fantasztikus, mint ahogyan a fejemben elképzelem a dolgokat. Így, ha realista lennék (ami nem vagyok), nagyobb eséllyel indulnék kritikusként.

7. Inkább kizárólag a kedvenc  20 könyvedet VAGY új könyveket olvasnál?

Mindig új könyvet olvasnék. Nagyon szeretem újra kézbe venni a kedvenceimet, de végül is azok mindig ott maradnak a fejemben, nem veszíteném el őket akkor sem, ha nem olvashatnám őket többé. Úgy érzem viszont, hogy sok mindenről lemaradnék, ha nem olvashatnék frissen megjelent regényeket is.

8. Inkább dolgoznál könyvtárban VAGY könyvesboltban?

Hmmm.... Nem is tudom. Talán az egyetlen számottevő különbség, amiért a könyvesbolt mellett döntenék az, hogy ott nem muszáj csendben lenni. Nyomasztana a túl nagy nyugalom.

9. Inkább olvasnál kizárólag kedvenc műfajodban VAGY mindent, csak azt nem?

Inkább olvasnám folyamatosan a kedvenc műfajomat, mint azon kívül minden mást. Ennek a kérdésnek azonban abból a szempontból nincs értelme, hogy nem igazán lehet tisztán elválasztani őket. Kedvenc műfajom a történelmi regények, de több olyat is olvastam, amiben bűntényt oldanak meg, vagy a hitrendszer miatt belekerül a mágia kérdése is, stb...

10. Inkább könyv VAGY ebook?

Mindenképpen könyv. Nincs még ebookom, de már tervbe vettem a megvételét. Látom az előnyeit (könnyebb hordozhatóság, hely megtakarítás), de valahogy soha nem érezném olvasmányaimat akkora biztonságban, mint ha fizikai példányom lenne. Megnyomsz egy rossz gombot, vagy bármiért tönkre megy a készülék és könnyen elveszíthetsz mindent, ami rajta volt, és ez félelmetes. Olyan, mint  ha nem is lenne igazán a tied az a könyv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése