2015. március 30., hétfő

Jelenleg olvasom

Elutazom egy hétre, ezalatt az idő alatt csak akkor tudok majd kritikát írni, ha befejezem valamelyik magammal vitt könyvet.

Jelenleg ezt olvasom:

Szerzó: Lisa Genova
Cím: Megmaradt Alice-nek
Fordító: Neset Adrienn
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2012
ISBN: 978 963 245 718 5

Idézetek:

"Ha szembenéznek vele, akkor elméjük törékenysége köszönne vissza rájuk, és az az elkerülhetetlen gondolat, hogy egy szempillantás alatt velük is megtörténhet mindez. Ijesztő volt Alice-szel szembenézni."

 "Tehát hiába érzem magam most teljesen normálisnak, tudom, hogy nem vagyok az. Nem gyógyulok meg, csak néha meglapul a betegség. Már nem bízom magamban."

"A rákosok számíthatnak a környezetük támogatására. Alice arra számított, hogy számkivetett lesz."

"Mi lesz, ha nem marad ideje elolvasni mindent, amit szeretett volna? Fájt neki, hogy sorrendet kell felállítania, emlékeztette arra, hogy ketyeg az óra, hogy nem fog tudni mindent időben befejezni."


Szerző: Catherynne M. Valente
Cím: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Fordító: Kleinheincz Csilla
Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Kiadás éve: 2013
ISBN: 978 963 539 793 8

Idézetek

"Otthon nincs sok barátom. Én olvasni szeretek, a többi gyerek meg baseballt játszani és bikázni vagy a hajukat bodorítani. Ezért amikor a Zöld Szél az ablakomhoz jött, tudtam, mire készül, mert olvastam könyveket, amelyekben ilyesmik történnek."

"Mindannyian a hatalom szörnyű hajtóművében élünk, amely csikorog, sípol és éget, és így senki nem mondja: a térképen rajzolt vonalak butaságok."

"Anna-Marie nem is emlékszik az apukájára, és néha, ha szomorú, az anyja azt mondja, nem is volt neki soha apja, ő egy angyal lánya, és egy borzasztó fűnyíróügynöknek sincs köze hozzá."

"Az úrnőm azt szokta mondani, hogy nem lehetsz igazán meztelen, csak ha az akarsz lenni. Azt mondta: még ha le is vetsz minden egyes ruhadarabot, rajtad maradnak a titkaid, a történeted, a valódi neved. Meglehetősen nehéz valóban mezítelenné válni. Keményen meg kell dolgoznod érte."

"A nő még a festményen is ragyogott. Így néz ki egy felnőtt, gondolta Szeptember. Nem olyan, mint az én világom felnőttjei, akik szomorúak, csalódottak, mocskosak a munkától és mindent unnak. Hanem ilyen, mint ő."

"Fiatal vagy és távol a Halálodtól, Szeptember, ezért olyannak látszom, mintha nagyon messziről néznél - nagyon kicsi vagyok és ártalmatlan. De mindig közelebb vagyok, mint ahogy a látszat mutatja. Ahogy növekedsz, úgy növekszem veled együtt én is, amíg végül hatalmasan és sötéten magasodom az ágyad fölé, te pedig behunyod majd a szemed, hogy ne is láss."

"A halál nem a matt… inkább olyan, mint egy bűvésztrükk. Nem győzhetsz, akárhogyan rakosgatod a királynőt."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése