2015. március 18., szerda

A fuldokló kacsa esete

Író: Erle Stanley Gardner
Fordító: Rubin Péter
Cím: A fuldokló kacsa esete
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás éve: 1975
ISBN: 963 070 229 0


















Fülszöveg: Két szőke nő és legalább három barna, egy közel húsz éve lezajlott gyilkossági ügy, két vadonatúj gyilkosság, no és végül, de nem utoljára, a fuldokló kacsa – vajon elég ez Perry Masonnek, a híres védőügyvédnek egy
újabb „eset”-re? A kaliforniai milliomoslánynak és a gyilkosságért felakasztott férfi fiának szerelmét és házasságát fenyegető akadályok rábírhatják-e Masont, hogy szakmai hírnevét és személyes biztonságát kockáztatva beavatkozzék egy több, mint kétes ügybe? Ne csüggedj, Olvasó: a legendás hírű ügyvéd (bájos titkárnője, Della Street, és a gólyalábú detektív, Paul Drake társaságában) ezúttal is méltó marad hírnevéhez – és még a kacsa életét is sikerül megmentenie!

Vélemény: Ki ne ismerné a híres Perry Mason könyvsorozatot! Te nem ismered? Akkor hess! Tessék elolvasni. A krimi klasszikusok közé tartozik ugyanis az Erle Stanley Gardner éltal kitalált híres ügyvéd kalandjainak története, aki szereti a műfajt, annak muszáj legalább egyet kézbe vennie. A kerettörténet általában ugyanaz: Perry Mason híres bűnügyi ügyvédet felkeresik egy gyilkosság kapcsán általában reménytelenül bűnösnek tűnő személyek, akikről persze Perry Mason, némi nyomozás után kideríti, hogy tökéletesen ártatlanok. Visszatérő mellékszereplők Della Street, az ügyvéd titkárnője és Paul Drake, a detektív.
Én nagy krimi rajongó vagyok, kedvenc íróim a mai napig is Sir Arthur Conan Doyle, Jefferey Deaver és igen, Erle Stanley Gardner. Amit ez utóbbi megírt és megjelent magyarul, azt mind el is olvastam. Imádom Perry Mason karakterét, tetszenek a bűnesetek, a történetvezetés, a fuldokló kacsa (ugyan már, hiszen hogy fulladhatna vízbe egy kacsa? Na, ez az!), az ügyvédbe biztosan szerelmes, hűséges Della Street. Sose elég belőlük.
Mindenképpen ajánlom tehát mindenkinek! Még ha elfogultnak is tűnhetek ez ügyben, bízzatok bennem, kevés ilyen jó krimit olvashattok. Tökéletes társa bármilyen utazásnak, kellemes szórakozási lehetőséget nyújt egy hosszú vonat-, vagy repülőúton. Bár inkább nyári olvasmánynak tartom, időjárástól és évszaktól függetlenül bármikor olvasható, hiszen a műfajra jellemző sötét hangulatot felengedi az író könnyed stílusa és a meg-megjelenő humoros pillanatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése