2015. február 14., szombat

Ahol a szivárvány véget ér


Író: Cecelia Ahern
Fordító: Morcsányi Júlia
Cím: Ahol a szivárvány véget ér
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó
Kiadás éve: 2008
ISBN: 978 963 979 729 1


Fülszöveg: Rosie és Alex jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, és egy életre szóló véd- és dacszövetséget kötnek az iskola és a felnőttek zord világa ellen. Az izgalmas órai levelezések alatt még nem sejtik, hogy életük következő jó néhány évét is így fogják eltölteni: egymással levelezve… A sors fura szerzet: újra és újra elválasztja egymástól Rosie-t és Alexet, hogy próbára tegye barátságukat, kitartásukat és őszinteségüket. A gyerekek komoly felnőtté cseperednek: mindketten dolgoznak, házasodnak, gyereket nevelnek, válnak, de az a varázslatos kötelék, ami összekötötte őket, életük minden öröme és bánata közepette megmarad.
Több van-e köztük puszta barátságnál? Ha kapnának egy utolsó lehetőséget, kockára tennének-e mindent az igaz szerelemért?

Vélemény: Valentin nap van, ezt a tényt nem hagyhattam figyelmen kívül, így ennek fényében választottam a kedvenceim között.
Nagyon romantikus levélregény,  amit leginkább nyári olvasmánynak ajánlok. Vedd elő a nap legmelegebb időszakában, olyan dél és három között, amikor az UV sugárzás miatt amúgy sem ajánlott kimenni a napra, vagy a Balatonban fürdeni. Garantált szórakozást és rengeteg megható pillanatot tartogat számodra Rose és Alex szerelmének története, aminek tanúsága: ha szeretsz valakit, hát mondd el, ne várj öreg korodig, mert az szar. Na jó, az igazi üzenet: szerelemben sosem késő.

Film készült belőle, itt az imdb adatlapja és az előzetese:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése