2016. május 31., kedd

Májusi könyves hírek


Könyvek filmes adaptációja

Between Shades of Gray (Ruta Sepetys)
Hivatalosan is megkezdődött a forgatás, a twitteren már osztottak meg képeket a szibériai jelenetekről.

The Final Six (Alexandra Monir)
A Sony megvette a The Final Six című űrben játszódó thriller filmes jogait, pedig a könyv még nem jelent meg, csupán néhány fejezetét láthatták. (Forrás)



Alice Csodaországban/Pán Péter
Mi lenne ha Pán Péter és Alice testvérek lennének? Ezt a kérdést teszi fel a Brenda Chapman (a Merida, a bátor rendezője) által rendezett Come Away című film. A történet szerint Alice és Peter bátyja halála után szüleik komoly depresszióba esnek, hiába is próbálják gyerekeik ettől megóvni őket. Érthető tehát, ha a két testvér úgy dönt, a valóság helyett inkább a képzelt világokba menekülnek. (Forrás)

Charlie Paris and the Young Ambassador (Walt Becker)
A Fox 2000 vette meg a könyv jogait, amely arról szól, hogy egy fiatal srác egy intergalaktikus konfliktus kellős közepén találja magát.

Vérbe öltözött Anna (Kendare Blake)
A filmes jogokat Stephenie Meyer filmes cége (Fickle Fish Films) vette meg, a film rendezője Trish Sie lesz, a főszereplőket pedig Cameron Monaghan, Maddie Hasson játssza majd.

The Death Cure (James Dashner)
Dylan O'brien megsérült a The Death Cure forgatása közben, amelyet így határozatlan időre szünetelnek... súlyos lehet, ha így döntöttek a készítők. Jobbulást kívánok neki.

Inferno (Dan Brown)
Megjelentek az Inferno első plakátjai és előzetese



Mielőtt elmegyek (Lauren Oliver)
Nem sokára megjelenik a Before I Fall című film, amely Lauren Oliver azonos című regénye alapján készült. A főszereplőt Zoey Deutch (Vámpírakadémia) alakítja.

The Postcard Killers (James Patterson, Liza Marklund)
Dakota Fanning szerepel majd a The Postcard Killers című thriller adaptációjában.

Wonder (R. J. Palacio, Raquel Jaramillo)
Julia Roberts és Jacob Tremblay szerepelnek majd ebben a filmben. A történet egy arc deformitással született kisfiú, Auggie beilleszkedési nehézségeiről szól.

Queen of Katwe (Tim Crothers)
A Diseny egyik új élőszereplős filmje végre előzetest kapott. A történet röviden: egy ugandai lány életét megváltoztatja a sakk, és rájön, hogy akár ő is elérheti az álmait.

A szépség és a szörnyeteg (Jeanne-Marie Leprince de Beaumont)
A Disney várva várt klasszikusának élő szereplős változatához végre érkezett egy teasere. Belle szerepét, mint már biztosan tudjátok, Emma Watson kapta, de szerepel még benne Dan Stevens (a szörnyeteg), Luke Evans (Gaston), Ewan McGregor (Lumiere) és sok más neves színész is, mint Ian McKellen és Emma Thompson.

Nerve (Jeanne Ryan)
Előzetest kapott a Nerve című thriller is. Nem szeretem annyira ezt a műfajt, de a trailer felkeltette a figyelmemet, talán elolvasom majd a könyvet.

Into the Forest (Jean Hegland)
Ellen Page főszereplésével érkezik az Into the Forest, amely egy posztapokaliptikus világban játszódik, és egy testvérpár túlélésért folytatott küzdelmét mutatja be. Thriller, vagy horror lehet, úgyhogy azoknak ajánlott, akik szeretik ezt a műfajt. Előzetest ebben a hónapban kapott a film.

Könyvek tévés adaptációja

Lehullott csillagok (Amie Kaufman, Megan Spooner)
Sorozat készülhet (a jogokat megvették) a Lehullott csillagokcímű ifjúsági regény alapján. A projekt felelőse a színész/producer Eric Balfour (Haven) és Warren Littlefield (Fargo).

Wicked Thing (Rhiannon Thomas)
A wicked thing (a csipkerózsika történetén alapuló regény) alapján is készülhet tévé sorozat, a jogokat a Freeform (ABC Family) vette meg.

Könyves hírek

- Jenny Han bele kezdett az A fiúknak akiket valaha szerettem sorozat harmadik kötetének írásába, amelynek címe Always and Forever Lara Jean, annak ellenére, hogy a sorozatot nem trilógiaként harangozták be.

- Cassandra Clare újabb trilógia írásába fogott, amelynek fő szereplője a sokak által kedvelt Magnus Bane lesz. Állítólag a könyvet most inkább felnőtteknek írja, szerző társa Wesley Chu lesz, az első kötet megjelenését pedig 2017 novemberére tervezik. Szó esik majd Magnus gyermekkoráról, szerelmeiről, Alekkel való kapcsolatáról és még sok másról is. (Forrás)

- V. E. Sscwab új könyv írásába fogott, amelynek sem címe, sem borítója nincs még, de közzétett egy összefoglalót. Nem tudom, itt Magyarországon milyen népszerűségnek örvend a szerző, de én nagyon kíváncsi vagyok regényeire, hiszen sok jót hallottam róluk. Tervezem is, hogy belekezdek valamelyik sorozatába.

- Érdekes hír, hogy Dan Brown állítólag átírja a Da Vinci kódot úgy, hogy az ifjúsági irodalom (YA) kategóriájába eshessen.

- Lehullt a lepel néhány könyv amerikai borítójáról: Pl. Veronica Roth Carve the Mark című új regényéhez, V. E. Schwab A Conjuring of Light című befejező kötetéhez, Sarah J. Maas Empire of Storms című regényéhez, Cecelia Ahern YA sorozatának legújabb Perfect című kötetéhez.



- A The Cursed Child című Harry Potter színdarabról újabb képek érkeztek, íme Harry Ginny és Albus.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése