2015. augusztus 1., szombat

Romain Puértolas

Regényeiben így mutatkozik be a szerző: "Romain Puértolas 1975-ben született Montpellier-ben. Volt lemezlovas, énekes dalszerző, nyelvtanár, tolmács-fordító, steward, bűvész, és végül egy osztrák cirkuszban kötött ki, ahol nőket vágott darabokra, ám innen is kidobták, mert túlságosan remegett a keze. Ezután csapott fel írónak, és azóta kényszeresen ír. Mivel egy év alatt sikerült megírnia 450 regényt (ez napi 1,2328767123 regényt jelent), most végre a saját könyveivel töltheti meg IKEA könyvespolcát, hogy eltakarja velük a polc rémes (műanyag) rögzítőelemeit."

Apja a spanyol, anyja a francia hadseregben dolgozott, a szerző pedig a sok apró, ideiglenes munka után 33 évesen rendőr lett. Az illegális bevándorlók hálózatának hamisított iratok ügyére specializálódott, innen első regényében (A fakír, aki egy IKEA-szekrényben ragadt) tapasztalható bevándorlás ügyi szakértelme. Első regényének sikere után ott hagyta rendőri állását, azóta pedig az írásnak szenteli idejét.
Érdekesség: volt egy youtube csatornája, amin bűvész és illuzionista mutatványokat leplezett le, ami nem tetszett egyes ismert szakmabelinek, így a honlap lezárta azt.

Magyarul megjelent regényei:

A fakír, aki egy IKEA-szekrényben ragadt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése