2015. május 26., kedd

15 napos Book Blogger Challenge - 6. nap


Hogy vásárolsz könyvet?


Legjobban személyesen szeretek elmenni vásárolni, kedvenc könyvesboltom a Nyugati téri Alexandra. Sajnos ritkán esik útba, így gyakran térek be más üzleteikbe, illetve a Libribe, amit annyira nem szeretek. A Libriben egyszer rám szóltak, hogy "ez nem könyvtár", amikor beleolvastam egy regénybe. Megértem, ha nem akarják, hogy az ember helyben kiolvassa a könyvet, de azt mégsem várhatják el, hogy vaktában vásároljon az ember. Ezóta az incidens óta csak vonakodva megyek Libribe.
Könnyebben elcsábulok, ha könyvesboltban vásárolok. Habár van egy (igen hosszú) kívánságlistám, amit könyvkritikák és fülszövegek alapján gyűjtöttem össze, gyakran veszek meg könyveket ilyenkor borító és cím alapján. Nem szép dolog, tudom, de ilyenkor elfog a vásárlási láz, és nem gondolkozom többé racionálisan.
Ha internetről rendelek könyvet, azt általában Bookline-on keresztül teszem. Sokkal nyugodtabban tudok ilyenkor gondolkozni, mindig a listánál maradok. Mindezek ellenére szerintem sokkal kellemesebb élmény könyvesboltban vásárolni, mert olyan jó kézbe venni a könyvet, bele lapozni, bele szagolni, bele olvasni és látni, milyen állapotban van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése